В Устинівському районі запрацював Центр підтримки воїнів АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Устинівській районній державній адміністрації відбулося перше засідання новоствореного районного Центру надання допомоги учасникам антитерористичної операції  та членам їх сімей. Його діяльність спрямована на вирішення різнопланових питань стосовно допомоги військовослужбовцям, які перебувають у зоні проведення АТО, демобілізованим воїнам та членам їхніх сімей.

Керівником Центру став громадський діяч Олександр Сербіненко.

«Створення центру – це знаково і для району і для учасників АТО. Робота центру  оперативніше та якісніше вирішуватиме нагальні питання бійців та їхніх родин. Адже він має офіційний статус, відтак легше буде співрацювати з органами влади» – зазначив Олександр Сербіненко.

Серед низки обговорених аспектів соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, обговорено й питання сприяння у працевлаштуванні зазначеної категорії громадян.

Читайте також: У Кіровограді відкрили Центр підтримки воїнів АТО (ФОТО)

Світлана Макаренко, директор районного центру зайнятості, відмітила, що районний центр зайнятості спрямовує свою роботу на сприяння в працевлаштуванні демобілізованих військовослужбовців шляхом надання їм адресних соціальних послуг. Зокрема, це підбір підходящої роботи, професійна орієнтація, організація професійного навчання та перенавчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, сприяння в започаткуванні власного бізнесу, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також надаються інформаційні та консультаційні послуги тощо.

Станом 25 листопада поточного року до районного центру зайнятості по допомогу у працевлаштуванні звернулося  8 осіб зазначеної категорії. Завдяки  налагодженій тісній співпраці районного центру зайнятості з роботодавцями у напрямку вирішення питання зайнятості громадян зазначеної категорії, вдалося працевлаштувати 2 осіб на підприємтсва району, троє громадян за сприяння служби зайнятості відкрили власний бізнес, і розпочали його впроваджувати в життя.

А з 1 по 10 грудня поточного року в області проходитиме Всеукраїнська декада зайнятості для учасників антитерористичної операції та громадян з інвалідністю. У її рамках в районному центрі зайнятості відбуватимуться різноманітні інформаційні, консультаційні, профорієнтаційні, тематичні, спеціалізовані, у т.ч. виїзні, інші заходи, спрямовані на сприяння у працевлаштуванні учасників антитерористичної операції та громадян з інвалідністю.

За матеріалами ОЦЗ 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар