Новий міський голова впроваджує у Кіровограді модульні котельні (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровограді буде реалізований пілотний проект організації теплопостачання для закладів освіти і прилеглих до них житлових масивів. Про це повідомив міський голова Андрій Райкович під час наради з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 30 листопада.

Андрій Райкович доручив управлінню капітального будівництва вивчити можливість придбання і встановлення модульних котелень, які даватимуть тепло, як для шкіл і дитячих садочків, так і для багатоповерхівок, що розміщені поряд. Реалізація проекту планується у наступному бюджетному році.

“Нам необхідно оперативно вирішувати проблеми в системі забезпечення міста теплом, – наголосив під час наради  очільник міста. – Вести будівництво міні-котелень – справа довга. Ефективнішим буде монтаж на місці готових комплексних модулів, які матимуть можливість працювати як на газі, так і на альтернативних видах палива”.

котельні

Одночасно Андрій Райкович поставив завдання зробити інвентаризацію усіх багатоквартирних житлових будинків щодо наявності в квартирах автономних систем опалення. Будинки, де залишилися декілька помешкань із централізованим опаленням економічно недоцільно обслуговувати великим теплогенеруючим підприємствам, підкреслив міський голова. Тут необхідно розробити інший механізм, який дозволить малозабезпеченим родинам в таких будинках теж поставити “автономки”.

Окремо Анндрій Райкович звернув увагу керівників теплових підприємств на стан магістральних мереж, по яких тепло надходить до абонентів. Є випадки, де на трубах відсутня теплоізоляція і фактично опалюється повітря. Люди бачать це і роблять висновки, підкреслив міський голова. Необхідно терміново виправити ситуацію.

“Ви маєте чітко розуміти, що комунальне майно – це святе для кожного, хто працює на громаду”, – наголосив, звертаючись до комунальників Андрій Райкович

Поширити:

Залишити коментар:

коментар