РНБО: військові затримали бойовика і виявили нелегальні зброю й алкоголь

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії не велися. Але біля села Болотенне Станично-Луганського району місцева жителька підірвалася на розтяжці. Її було госпіталізовано з травмами ніг.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі і біля Горлівки також вчора було тихо.

Поблизу сел. Кам’янка, що північніше Авдіївки, відбулося півгодинне бойове зіткнення з противником. 6 бойовиків висунулися з сусіднього с. Василівка і відкрили вогонь по силах АТО з близької відстані. Після перестрілки ворог відступив.

Традиційно, найбільш неспокійно в зоні АТО – поблизу Донецька. Тактика противника залишається незмінною: провокативні обстріли з близької відстані. Важке озброєння ворог застосовує епізодично. Зокрема, вчора НЗФ поблизу Красногорівки випустили 6 мін з 82-мм міномета.

В цілому фронт поблизу Донецька залишається стабільним вже багато місяців. Сили АТО надійно укріпили свої позиції.

Маріупольський напрямок

Одну короткотривалу провокацію вчора було зафіксовано поблизу с. Чермалик. Противник здійснив кілька пострілів з протилежного боку Кальміуса.

Учора наші прикордонники затримали у м. Мілове 2 військовослужбовців Внутрішніх військ РФ, одягнутих у військову форму з відповідними розпізнавальними знаками

За їх словами, вони слідували до м. Армавір (Краснодарський край РФ). Росіяни пояснили, що «заблукали» і випадково потрапили в Україну, після чого були затримані прикордонним нарядом. Тепер вони очікують ухвалення судового рішення, який розгляне факт незаконного перетину державного кордону України.

0100

У Лисичанську українські правоохоронці затримали бойовика

Встановлено, що затриманий зі зброєю у руках здійснював незаконний огляд транспорту та громадян у м. Зоринськ, яке контролюється ворогом.

Також встановлено, що чоловік брав учать у бойових діях на боці окупантів поблизу Дебальцевого. Покинувши лави НЗФ, він повернувся до Лисичанська, де й був затриманий українськими поліцейськими.

У Луцьку оперативники СБУ затримали бойовика на прізвисько «Комісар»

Встановлено, що зловмисник брав участь у анексії Криму Росією, зокрема блокував військові частини ЗСУ на півострові. За це він отримав нагороду від Міністерства оборони РФ – медаль «За повернення Криму». Згодом він був членом бандформування «ДНР». З метою  нелегальному видобутку бурштин, він приїхав на Волинь – щоб підзаробити. Там його затримали.

1211

Українські правоохоронці виявляють нові схованки з нелегальною зброєю

У лісосмузі неподалік села Романівка Дніпропетровської області вилучили 6 автоматів АКС, автомат АКМ, 3 ящики з набоями калібру 5,45 мм, 16 магазинів для автоматів Калашникова, а також запчастини до зброї.

Ще одну схованку зі зброєю військовослужбовці Національної гвардії та співробітники СБУ знайшли біля залізничної станції Кліщіївка, що на пергоні Артемівськ-2 – Микитівка на Донеччині.

Правоохоронці вилучили 1,5 кг пластиду, 600 г тротилових шашок, 2 протипіхотні міни й гранати Ф-1.

3331322221

Також українська поліція попередила нові злочини, затримавши власника небезпечного арсеналу зброї

Вчора у селі Трипілля Артемівського району на Донеччині внаслідок пострілу з протитанкового гранатомета у приватний будинок постраждали його мешканці. «Стрільця» затримано по гарячих слідах. У його помешканні було виявлено ще один підготовлений до пострілу ручний гранатомет та 2 ручні гранати.

Українські військові доставляють гуманітарну допомогу мешканцям прифронтових міст

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва завітали до дитячих садків та шкіл Очеретиного, Новгородського, Верхньоторецького та Авдіївки, і привезли туди підручники та іншу літературу.

323133

Вчора поліція викрила нелегальну схему, за якою на лінії розмежування реалізовувалася алкогольна продукція

Затримано чоловіка, намагався незаконно переправити на окуповану територію пляшки з ігристим вином. Продукцію на суму 50 тисяч гривень вилучено.

4142

На полігоні у Харківській області курсанти Нацгвардії успішно склали заліки з водіння бронетранспортерів БТР-3Е

Гарні прохідні якості, автоматична коробка передач та підсилювач керма дозволяють впевнено рухатися по бездоріжжю.

5152535455565758


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар