У Кіровограді презентували унікальні соціальні проекти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

26 листопада громадські активісти, учасники проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади Центральної України», разом з експертами обговорювали та аналізувати міні-проекти, які незабаром втілюватимуть у своїх громадах. Проект реалізовує ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Нагадаємо, що попередньо активісти взяли участь у дводенному навчальному семінарі у Києві і дізналися про реалізацію проектів, пошук коштів та співпрацю з медіа. Прослухавши тренінги, учасники отримали домашнє завдання: описати та покроково спланувати свою ідею.

Ініціативи різноманітні. Захарчук Тетяна, наприклад, презентувала проект відродження парку ім. Т.Г.Шевченка в м.Знам’янка. Площа парку – більше 6 га, але, на жаль, зараз він перебуває у захаращеному стані. Саме тому активістка прагне відродити його і перетворити на популярне місце відпочинку.

Цікаву ініціативу представила Світлана Литвиненко з Кіровограду: створення молодіжної он-лайн газети «5 поверхів». В інтернет-виданні для школярів, студентів та молоді писатимуть про можливості навчання та розвитку, діяльність молодіжних громадських організацій, а ще публікуватимуть інтерв’ю з успішними українцями, щоб надихати молодь на власні звершення. Онлайн-газета стане платформою для учнів та студентів, які розпочинають свій шлях в журналістиці.

Вельгун Наталія з Кіровограду презентувала ідею проведення курсів української мови для державних службовців, працівників банківських установ та бібліотек. Такі заняття удосконалюватимуть навички усного та писемного мовлення.

Засядьвовк Роман (с.Бугове) презентував ідею створення національного природничого парку на території Гайворонського району по течії р.Південний Буг. Створення парку забезпечить збереження рідкісних тварин та рослин, які знаходяться на цій території. Також планується облаштування місць для відпочинку.

Ще обговорили ідею придбання медичного манекена-тренажера. Про це розповів Артем Чебану з смт. Олександрівка. За допомогою такого тренажера мешканців вчитимуть  надавати першу медичну допомогу при інсультах, інфарктах та  різних травмах.

А у смт. Добровеличківка активісти прагнуть «розбудити» суспільство. Алєксандрова Наталія та Солопун Олена представили свою ідею патріотичного виховання дітей. Для реалізації ідеї вони хочуть залучити якомога більше учасників: батьків, дідусів, бабусь, працівників освіти, авторитетних мешканців селища. Свій проект вони планують втілювати за допомогою районної газети, соціальних мереж, а також організувавши спеціальний літній табір для школярів. В такому таборі діти з усіх шкіл Добровеличківського району зможуть цікаво та корисно провести дозвілля, а також дізнатися багато нового. Одним із заходів табору будуть зустрічі з учасниками АТО, військовими Кіровоградського полку спецпризначення, місцевими істориками та священиками.

Експерти проекту Віталій Загайний та Максим Колєсніков детально опрацювали усі представлені ініціативи. Експерти давали свої зауваження та поради, учасники задавали запитання. Кожен проект буде доопрацьований і представлений на фінальній конференції проекту, в якій візьмуть участь активісти з Кіровоградської, Черкаської, Вінницької та Полтавської областей.

Довідка

Мета проекту «Енергія Євромайдану в малі громади. Центр», що здійснюється ГО «ЦеГрІн» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» – передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із населених пунктів Центральної України та з допомогою експертів підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях.

Контакти:

Оксана Вихівська, комунікаційний менеджер: +380988421479, cehrin.ngo@gmail.com

Богдан Коваль, асистент керівника проекту: +380674548188, +380990042635, cehrin.project@gmail.com.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар