У Кіровограді стартував проект для адаптації переселенців до нового життя (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 27 листопада, у Кіровограді на базі обласної  бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка стартував проект назвою «У дбайливій оселі – діти веселі!». Протягом дня 20 психологів з кіровоградських навчатимуться особливостям роботи з дітками-переселенцями, щоб забезпечити їхню швидку і безболісну адаптацію до нових умов життя, інтеграцію до нової громади.

За словами ініціатора проекту Олени Ткаченко, яка з родиною переїхала з Донецька, вона на прикладі власної доньки побачила, як важко дітям пристосуватися до нового міста, усвідомити факт переїзду і незворотність подій, що змусили покинути рідний дім. Батьки, на жаль, не завжди здатні допомогти, оскільки вони займаються вирішенням великої кількості побутових проблем. Тому перед шкільними психологами та вчителями постали нові виклики.

«Наше головне завдання – об’єднати зусилля батьків-переселенців і шкільних психологів у вирішенні проблем дітей. Під час тренінгу кваліфіковані тренери нададуть дієві поради психологам для щоденної роботи. Вони допоможуть в адаптації дітям з родин переселенців якнайшвидше пристосуватися до повноцінного життя», – зазначає голова громадської організації «Спільна дія» Ірина Малик.

Ідея проекту належить ініціативній групі переселенців та громадській організації «Спільна дія». Проект профінансовано Stabilization Support Services та КримSOS за підтримки Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Британського уряду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар