Недіючий автопарк хотів 2 млн грн компенсації за підвіз пільговиків

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За втручання прокуратури попереджено укладання додаткової угоди з ПАТ «Автобусний парк» 13527, який на сьогодні перевезень не здійснює, на компенсацію витрат за пільгове перевезення громадян у минулому році.

Зокрема, прокуратура області на захист інтересів держави здійснила вступ у позов вказаного підприємства до Управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради про підвищення суми компенсації на 2,1 млн грн. Позов мотивований тим, що сума компенсацій для підприємства минулого року склала 5,7 млн грн, в той час як загальна сума бюджетних призначень на компенсації зазначеного характеру складала 7,6 млн грн. На думку позивача 2,1 млн грн, що залишились у бюджеті, мають бути розподілені акціонерному товариству як єдиному підприємству у місті, яке здійснювало перевезення маршрутів загального користування.

У свою чергу, позиція прокуратури полягала у тому, що додаткові угоди на підвищення суми компенсації не можуть бути укладенні, оскільки основний договір на компенсацію витрат є розірваним з листопада минулого року, що унеможливлює внесення змін до нього.

Господарський суд Кіровоградської області відмовив публічному акціонерному товариству «Автобусний парк» 13527 в задоволенні його вимог. Таким чином, за втручання прокуратури упереджено витрачання бюджетних коштів на суму більше 2 млн грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар