Активісти подали позов до суду на Кіровоградську облдержадміністрацію

Сьогодні, 26 листопада, о 14.30 в Ленінському районному суді Кіровограда відбудеться розгляд позову ГО «Територія успіху» проти Кіровоградської облдержадміністрації. А саме керманичів області – голови КОДА Сергія Кузьменка, першого заступника голови КОДА Сергія Коваленка та голови облради Олександра Чорноіваненка.  Активісти вимагають керівництво області відкрити доступ до публічної інформації

Як пояснив у коментарі кореспонденту Першої електронної газети юрист ГО «Територія успіху» Євген Гурницький, громадській організації відмовили надати інформацію щодо схеми планування території Кіровоградської області, незважаючи на те, що дана інформація є відкритою для громадян.

 «Кіровоградська облдержадміністрація наклала гриф «Для службового користування» (далі – ДСК) на схеми планування Кіровоградської області. Цей документ визначає ряд  напрямків розвитку області на певний період: екологічна і техногенна ситуація, розмітка території, водні ресурси, водовідведення та водопостачання, енергопостачання. Тобто, це вся інформація, яка формує розвиток наявних в області ресурсів, – пояснює Євген Гурницький. – Цей документ Кіровоградська облдержадміністрація прийняла у 2013 році, але наклала на нього гриф ДСК, і ніхто не може з ним ознайомити. Всеукраїнська практика засвідчує, що в Україні це є публічною інформацією. До прикладу, на сайті Одеської ОДА ця інформація знаходиться у вільному доступі».

Активісти подали позов до суду, щоб дії облдержадміністрації визнали протиправними та скасували розпорядження грифу ДСК на важливій для розвитку громадянського суспільства інформації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар