У СБУ у Кіровоградській області працює електронний архів розсекречених документів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
information touch

Інформаційно-довідкова зала Управлінні СБУ в Кіровоградській області дає спрощений та безкоштовний доступ громадянам до користування розсекреченими документами. Головним призначенням зали є всебічне вивчення та об’єктивне висвітлення історії України.

Електронний архів інформаційно-довідкової зали, це база копій розсекречених документів і фотодокументів Галузевого державного архіву Служби безпеки України, наукові видання, статті дослідників і співробітників ГДА СБУ та база даних про репресованих осіб. Відвідувачі також можуть ознайомитися з розпорядчими документами, циркулярами, наказами та фотоматеріалами.

В електронному архіві інформація систематизована і тематично об’єднана за розділами:

  • електронні копії розсекречених документів ГДА СБУ (репресії проти церкви, інтелігенції, Друга світова війна, діяльність дисидентів тощо);
  •  фотодокументи з фондів ГДА СБУ (фотоархів про громадян, репресованих у 1917-1991 рр.);
  • наукові видання дослідників та ГДА СБУ у 1994-2008 рр.

Для відвідувачів інформаційно-довідкової зали обладнано два робочих місця. Зручна пошукова система стане у нагоді науковцям, журналістам, студентам та всім, хто займається дослідженням зазначеної тематики і працює з першоджерелами. Крім того, використовуючи її можливості, всі бажаючі можуть отримати об’єктивну інформацію про історичний період, який їх цікавить, а відібрану інформацію можна зберегти на особистий електронний носій інформації (флеш-карту або диск).

Електронна база постійно оновлюється. За період існування інформаційно-довідкової зали, його відвідали сотні  кіровоградців та жителів області, серед них – науковці, студенти, краєзнавці та пересічні мешканці краю.

Довідка

Інформаційно-довідкова зала Управління СБ України в Кіровоградській області (м.Кіровоград, вул. Дворцова, 9) працює для усіх бажаючих щодня з понеділка по п’ятницю 9:00 до 16:00, користування залою безкоштовне. Відвідувачу потрібно мати при собі паспорт і після заповнення анкети встановленого зразка, йому надається можливість працювати з усіма наявними документами електронного архіву.

 Телефон для довідок: (522) 34-94-33, 39-95-75.

За матеріалами прес-групи УСБУ в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар