У Кіровоградському районі відкрили Центр допомоги учасникам АТО (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у Кіровоградському районі офіційно розпочав свою роботу Центр допомоги учасникам АТО. Відкриттю даного Центру передувала спільна робота влади, волонтерів та учасників антитерористичної операції.

З метою психологічної, реабілітаційної і матеріальної допомоги військовим та їх сім’ям у районі діють програма соціального захисту окремих категорій громадян “Турбота” та районна комплексна програма соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, в рамках яких виділяється матеріальна допомога.

У Кіровоградському районі виділено понад 500 земельних ділянок учасникам АТО, тож з цього питання  наш район займає перше місце в області.

З травня нинішнього року було призначено радників голови райдержадміністрації з питань учасників АТО Євгена Шкваренка та Аллу Черняву, які безпосередньо займалися питаннями військовослужбовців, проводили моніторинг інформації про порушені учасниками АТО питання, опікувалися проблемами родин загиблих героїв.

“Ми подбали про те, щоб діти із сімей військовослужбовців у дошкільних та шкільних навчальних закладах були забезпеченні безкоштовним харчуванням. Варто наголосити на тому, що у нашому районі вперше в області започаткували День учасника АТО, на якому військовослужбовці та їх сім’ї отримували консультації про пільги та послуги з юридичних, земельних, медичних та інших питань”, – охарактеризувала роботу в даному напрямі очільниця району Алла Поліщук, зазначаючи, що учасники АТО та члени їх сімей повинні відчувати допомогу та підтримку держави.

У районі Центр очолив радник голови райдержадміністрації з питань учасників АТО, Євген Шкваренко, який також перебував у зоні проведення АТО. Він зазначив, що даний центр надаватиме практичну допомогу, соціальний супровід, консультації та інформаційну підтримку військовим.

“Основні завдання центру – сприяти у забезпеченні санаторно-курортними путівками та послугами із сімейного відпочинку, лікування, реабілітація, адаптація та протезування учасників АТО. Важливими будуть вирішення питань щодо надання освітніх послуг, забезпечення безкоштовним харчуванням дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Ми будемо вивчати  потреби сімей та забезпечення їх соціального супроводу, надання пільг з житлово-комунальних послуг , -прокоментував подальшу роботу Центру Євген Шкваренко. – Обов’язково будемо займатися питаннями щодо встановлення статусу учасника бойових дій, учасника війни, інваліда війни, отримання пільг та соціальних гарантій. Варто додати, що також будемо організовуватимемо освітні заходи, семінари, конференції, засідання за круглим столом із залученням волонтерів для учасників АТО з метою поширення інформації про їх соціальні права та гарантії”

Уже зараз в даному центрі працюють над удосконаленням другого видання збірника інформаційних матеріалів “Порадник учасника АТО”, який друкується з ініціативи голови райдержадміністрації Алли Поліщук та за підтримки районної ради сільськогосподарських товаровиробників усіх форм власності та районної організації ветеранів України.

“Порадник містить матеріали щодо правового статусу, соціальних гарантій та пільг учасників АТО, встановлених чинним законодавством. Також у ньому вказані телефони структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ, сільських рад, до яких можна звертатися у разі виникнення питань відповідного напрямку”, – відзначив Євген Шкваренко.

Довідка

Станом на 1 листопада за інформацією управління соціального захисту населення райдержадміністрації у рамках районної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей матеріальну допомогу отримали: 113 учасників АТО на суму 290,5 тис грн; 86 членів сімей учасників АТО на суму 223,5 тис грн; 4 учасники АТО, які отримали поранення на суму 25,00 тис грн; 4 сім’ї загиблих учасників АТО на суму 40,5 тис грн. (в тому числі 34,5 тис грн на встановлення пам’ятників). Всього 207 осіб отримали матеріальну допомогу на суму 579,5 тис грн.

Одночасно матеріальну допомогу через районну Програму соціального захисту окремих категорій громадян “Турбота” на 2013-2015 роки протягом 2015 року отримали: 74 учасника АТО для проходження санаторно–курортного лікування на суму 185,0 тис грн;  9 учасників АТО, які отримали поранення на суму 47,5 тис грн;  9 членів сімей учасників АТО на суму 13,1 тис грн; 2 сім’ї загиблих учасників АТО на суму 20,0 тис грн; 3 учасника АТО з батальйону патрульної служби „Кіровоград” на суму 15,0 тис грн.

З початку року матеріальну допомогу отримали 304 учасника АТО та членів сімей на загальну суму 860,1 тис грн.

Вікторія Семененко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар