Жителі Кіровоградщини можуть оформити субсидію через Інтернет

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Жителі Кіровоградщини тепер зможуть оформити субсидію через iGov – інтернет портал державних послуг . Інновація стала доступною з п’ятниці, 20 листопада.

“Міністерство соцполітики стало одним з перших, хто публічно підтримав проект iGov на національному рівні. Сьогодні ми оголошуємо, що ми завершили всі технічні доопрацювання і запускаємо оформлення субсидій через iGov на всю Україну! Раніше ця послуга була доступна тільки в Дніпропетровській області та ще кількох містах”, – говорить ІТ-директор ПриватБанку і координатор iGov Дмитро Дубілет.

Протягом 1-2 тижнів жителі Кіровоградщини, а також жителі інших областей України, зможуть подати заявку на оформлення субсидії та отримати за ними офіційну відповідь, не відвідуючи органи соціального захисту.

“Держава запустила крутий сервіс, не витративши на це ні копійки бюджетних або грантових коштів (величезне спасибі ІТ-волонтерам!). Зовсім скоро ми запустимо на всю країну і решту послуг Мінсоца, які були раніше запущені в Дніпропетровську, наприклад, допомога по догляду за дитиною”, – відзначає Дмитро Дубілет.

На думку авторів, запуск даного проекту – тільки початок. Попереду – робота, пов’язана з навчанням і “переконанням” чиновників на місцях. Допомогти в реалізації задуманого може кожен, зареєструвавшись на порталі держпослуг і ставши волонтером iGov.

“Допомогти iGov в боротьбі з корупцією та неефективністю може кожен!” – переконаний Дмитро Дубілет.

Протягом 9 місяців 2015 року до департаменту соціального захисту населення Кіровоградської облдержадміністрації надійшло 591 звернення, що на 73 одиниці, або на 11% менше ніж у відповідному періоді минулого року, з них на особистому прийомі прийнято 246 звернень (42%), через органи влади надійшло 264 звернення (45%), поштою отримано 55 (9%), через інші установи – 7 (1%).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар