Кіровоградський призовник: “Вважаю своїм обов’язком перед Україною йти служити в армію”

На сьогодні на всій території України проходить призивна кампанія на строкову військову службу «осінь -2015». Кіровоградська область не є виключенням, ще й, зважаючи на те, що Кіровоградська область серед всіх областей завжди була лідером по кількості призовників до Збройних Сил України.

Призив на строкову військову службу розпочався з 1 листопада і триватиме до 30 листопада. Серед призовників, які відправляються служити у військові частини України можна помітити осіб, котрі з тривожним поглядом збираються в невідоме для них місце, які напевно чекали не такого продовження свого шляху по життю, але є чимало тих, хто з впевненістю та палаючим поглядом в очах знають своє майбутнє, тих хто бажає стати справжнім військовослужбовцем, справжнім чоловіком.

З одним, з них вдалося поспілкуватися. Це Остапенко Олександр Андрійович, котрий без перебільшення,  чекав коли розпочнеться призивна кампанія, для того щоби без повістки прибути до військового комісаріату. Несором’язливий, комунікабельний хлопець 20 років, з Маловисківського району, з посмішкою на обличчі розповів, що бачить себе лише військовим, хоче бути як і його брат, котрий зараз служить в зоні АТО артилеристом та є для нього прикладом в житті. Напевно, перебування рідного брата в зоні АТО,  хлопець вважає, стало вирішальним в прийнятті рішення.

“Я знаю, що майже половина призовників  з Маловисківського району, добровільно погодилися йти служити. Я з ними спілкувався, вони розповідали мені, що лише армія може зробити з хлопця справжнього чоловіка. Якщо сподобається «строчка» вже після 3 місяця служби збираються йти на контракт. Я такої ж думки. Мій брат зараз в зоні АТО, і вважаю своїм обов’язком перед Україною, йти служити в армію” , – зауважив  Олександр.

Батьки Сашка лише підтримують його вибір, але хочуть щоб син після служби повернувся та залишився працювати вдома. Батьки вважають досить і одного сина військового. Відомо, що за рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.14 року військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання бойових завдань в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях,  але хлопець запевняє, що бажає зустрітися з братом на фронті, щоб битися з ним пліч-о-пліч проти ворога.

Цьому хлопцю лише 20 років, а він має вже таке хоробре серце. Ось з таких юнаків потрібно брати приклад підростаючому поколінню, котре ховається від військової служби, поколінню якому повинно бути соромно.

Кіровоградський обласний військовий комісаріат      

Поширити:

Залишити коментар:

коментар