До річниці Революції Гідності у Кіровограді відкриється художня виставка (АНОНС)

У п’ятницю, 20 листопада о 12.00 в художньо-меморіальному музеї О. О. Осмьоркіна до Дня Гідності і Свободи відкриється виставка дитячої творчості «Ми любимо Україну!». 

На виставці представлено понад 30 творів юних художників, віком від 11 до 15 років, виконаних в різних техніках. Живописні композиції за мотивами народних казок, легенд та історії сучасного життя вражають відкритістю кольору, нестримною фантазією, щирим бажанням пізнання навколишнього світу. Твори декоративно-ужиткового  мистецтва, зокрема, паперова пластика, вишивка, батик, колаж та аплікація яскраво втілюють міфологічне і літературне розмаїття української народної традиції. Експозиція виставки дитячої творчості осяяна світлими думками і спонукає до повноцінного буття з відкритим серцем, сповненим любові до України.

Кіровоградські початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади – дитяча художня школа ім. О. О. Осмьоркіна, якій в минулому році виповнилося 55 років, та дитяча школа мистецтв, створена у 1986 році на базі дитячої музичної школи №5 у селищі Новому, в складі якої функціонує відділ образотворчого мистецтва, щороку випускають сотні вихованців, багато з яких продовжують фахову мистецьку освіту у вищих навчальних закладах. Але й той, хто не обирає професію художника, назавжди зберігає любов до творчості та захоплення мистецтвом. В школах працюють яскраві педагогічні творчі коллективи. Досвідчені викладачі, багато з яких є членами Національної Спілки художників України, професійно передають дітям свої знання з живопису, рисунку, скульптури, декоративного мистецтва та історії світової образотворчості. Чимало учнів шкіл є активними учасниками та дипломантами міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок-конкурсів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар