Кіровоградщина: військові об’єдналися, щоб захистити учасників бойових дій

Активісти кіровоградських громадських організацій – «Спілка інвалідів АТО», «Бойове братство» та «Спілка ветеранів Афганістану» – об’єдналися, щоб захистити військових Кіровоградщини, про яких забула держава.

«Ми провели установчі збори, на яких вирішили створити обласну ветеранську організацію, яка об’єднає усі категорії ветеранів війни. Тобто, починаючи з ветеранів ІІ світової війни, закінчуючи учасниками АТО, – розповідає голова ГО «Спілка ветеранів Афганістану» Віктор Остащук. – Останнім часом влада почала «загравати» з ветеранами-учасниками АТО. Усіх інших вона просто не бачать. А ми, між іншим, користуємося одним і тим же законом. Тому, переговоривши з хлопцями з «Бойового братства», ми вирішили стати на захист інтересів усіх військових – і минулих поколінь, і сучасних».

По суті створення Кіровоградської обласної організації «Патріот» (“робоча” назва новоствореної організації) – це формальне об’єднання, оскільки «Спілка інвалідів АТО», «Бойове братство» та «Спілка ветеранів Афганістану» разом працюють уже не перший місяць. Вони встигли вже організувати декілька дієвих і суспільно значущих громадських акцій. Перша – по вихованню кіровоградських маршрутчиків, які відмовляють у законному праві АТОшників на безкоштовний проїзд.

Читайте також: Як АТОшники виховують кіровоградських маршрутчиків

Друга – візит на сесію Кіровоградської міськради, на якій деякій депутати хотіли «протягнути» імперську назву для Кіровограда.

Читайте також: Кіровоградські афганці і атошники стали на захист української назви для міста

Поширити:

Залишити коментар:

коментар