На Кіровоградщині стартує пілотний проект реімбурсації препаратів інсуліну

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Міністерство охорони здоров`я підготувало усі нормативні акти для запуску системи аптечного відшкодування вартості препаратів інсуліну для хворих на цукровий діабет. Пілотний проект стартує у ряді областей України, зокрема в Кіровоградській.

Про це під час  прес-конференції «Державне забезпечення хворих на діабет в Україні: стан та перспективи» в  МОЗ України розповіла  Перший заступник Міністра охорони здоров`я Олександра Павленко – повідомили Першій електронній газеті в прес-службі МОЗУ.

За її словами, Кабінет Міністрів має узгодити ці документи до кінця поточного року, аби вже з січня 2016 року в Україні діяв проект реімбурсації вартості інсулінових препаратів.

За виписаним рецептом хворий не сплачуватиме жодної копійки при отриманні лікарського засобу в аптеці. Відшкодування включатиме не лише ціну виробника, а й усі націнки, передбачені чинним законодавством, в тому числі ПДВ

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України в червні 2015 р. ухвалив рішення про запуск пілотного проекту по запровадженню державного регулювання цін на препарати інсуліну за допомогою відшкодування їхньої вартості. На сьогодні імплементацію проекту по реімбурсації препаратів інсуліну розпочато в  Кіровоградській, Полтавській, Чернігівській та Вінницькій областях.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар