Обласні поліція, СБУ та прокуратура розповіли про свою готовність до дня перевиборів (ФОТО)

Сьогодні в приміщенні Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області відбувся брифінг представників обласної поліції, СБУ та прокуратури, присвячений дню виборів.

Начальник Управління превентивної діяльності ГУ НП Кіровоградщини Олег Науменко, заступник начальника Управління СБУ в області Юрій Бродченко та начальник Управління прокуратури області Сергій Романескул розповіли про готовність своїх відомств реагувати на можливі порушення в день проведення повторних виборів, 15 листопада.

Олег Науменко повідомив, що Національна поліція організаційно готова до проведення повторного голосування. До охорони порядку під час голосування буде залучено близько 1 тисячі правоохоронців, які нестимуть службу в населених пунктах, де проходитиме повторне голосування, а також, безпосередньо на дільничних виборчих дільницях.

«Створено окремі слідчо-оперативні групи, які будуть реагувати на повідомлення пов’язані саме з виборами. Також, у кожному районному відділі та відділенні поліції створено оперативні штаби, які реагуватимуть на можливі порушення під час проведення голосування», – розповів Олег Науменко.
Також, підполковник поліції звернувся до представників ЗМІ з проханням розповсюдити номер гарячої лінії Національної поліції, куди цілодобово можна буде звертатися з повідомленнями про порушення під час проведення виборів. Це номер – (0522) 24-15-60.

Заступник начальника Управління СБУ в області Юрій Бродченко повідомив, що на виконання указу Президента України «Про забезпечення демократичних, чесних і прозорих виборів» здійснює комплекс заходів по недопущенню в області проявів терористичної діяльності під час проведення повторного голосування.

«Прошу довести до населення, що у разі наявності інформації про підготовку до скоєння злочинів, які відносяться до компетенції СБУ, варто відразу повідомляти про це до Головного управління СБУ за адресою вул. Дворцова, 9, або телефонувати на гарячу лінію (0522) 36-13-06», – повідомив представник СБУ області.

Начальник Управління прокуратури області Сергій Романескул повідомив, що органи прокуратури не є суб’єктом виборчого процесу. Згідно Закону України «Про прокуратуру», який діє на сьогоднішній день, органи прокуратури позбавлені можливості проводити перевірки. Раніше, це була функція загального нагляду.

«В разі надходження заяв та повідомлень, які містять ознаки кримінальних порушень, до слідчих органів поліції, прокуратурою здійснюється лише процесуальне керівництво досудового розслідування», – розповів представник прокуратури області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар