У Кіровограді переселенців навчатимуть, як адаптуватися до нового життя

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ініціативна група переселенців та громадська організація «Спільна дія», управління освіти Кіровоградської міської ради, обласна бібліотека для дітей імені Т. Г. Шевченка реалізують у Кіровограді проект під назвою «У дбайливій оселі – діти веселі!». У рамках проекту на базі бібліотеки відбудуться тренінги для психологів зі шкіл міста Кіровограда, в яких навчаються діти з родин внутрішньо переміщених осіб, та батьків-переселенців. Проект профінансовано Stabilization Support Services та КримSOS за підтримки Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Британського уряду.

За словами ініціатора проекту Олени Ткаченко, яка з родиною переїхала з Донецька, нині у Кіровограді проживають 3 734 внутрішньо переміщених осіб. Із них 200 дітей, які навчаються в школах міста. Діти переселенців найчастіше стикаються з психологічними проблемами: почуттям самотності, невпевненості в своїх діях, недовіри до оточуючих, страхом опинитися неприйнятим новим колективом, складністю в побудові дружніх стосунків. Батьки, на жаль, не завжди здатні допомогти, оскільки вони займаються вирішенням великої кількості побутових проблем: пошуком роботи, житла, налагодженням життя на новому місці «з нуля». Тому перед шкільними психологами та вчителями постали нові виклики.

«Наше головне завдання – об’єднати зусилля батьків-переселенців і шкільних психологів у вирішенні проблем дітей. Під час тренінгу кваліфіковані тренери нададуть дієві поради психологам для щоденної роботи. Вони допоможуть в адаптації дітям з родин переселенців якнайшвидше пристосуватися до повноцінного життя», – зазначає голова громадської організації «Спільна дія» Ірина Малик.

Тренінги відбудуться 27 листопада та 6 грудня в обласній бібліотеці імені Т. Г. Шевченка. Запрошуємо психологів та переселенців взяти участь в безкоштовних тренінгах. Телефон для довідок 067-520-7009, електронна адреса spilnadiya.kir@gmail.com.

Громадська ініціатива КримSOS є однією з найбільших ініціатив, що впроваджує різноманітні програми для допомоги внутрішнім переселенцям. КримSOS має усталену співпрацю з Міністерством соціальної політики України та іншими органами державної влади і працює в тісній співпраці з міжнародними організаціями. Проект Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Великої Британії під назвою «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення» спільно впроваджується КримSOS з Stabilization Support Services, які здійснюють нагляд за вибором ініціатив для внутрішніх переселенців та діяльністю груп внутрішніх переселенців, що просять підтримки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар