Євроделегати обговорили з керівництвом Кіровоградщини реалії та перспективи співпраці (ФОТО)

Сьогодні, в рамках візиту делегації Представництва Європейського Союзу в Україні до Кіровограда, відбулася зустріч заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Коваленка з гостями з Європи.

Заступник голови ОДА розповів делегатам про співпрацю Кіровоградщини з різними країнами Європейського союзу, зокрема, про проекти, які реалізуються в області в соціальній та освітянській сфері. Також Сергій Коваленко велику увагу приділив темі енергетичної галузі області, а точніше, переходу на альтернативні джерела енергії та заходи, які вживаються обласною владою щодо економії в цій сфері.

Делегат Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас зазначив, що для них наразі найцікавішою є тема енергетичної ефективності, зокрема, доступність для населення системи кредитування на утеплення помешкань.

«Зараз багато говорять на тему енергетичної незалежності, всі, думаю, знають наскільки Україна заповнила свої газові хранилища, і таке інше, але от тема енергетичної ефективності, зокрема, як найчутливіші користувачі могли би бути більш ефективними, уникнути тих величезних витрат, ось про це дуже важливо говорити. Я особисто бачу, що не вистачає інформації щодо того, наприклад, як кіровоградцям на практиці без проблем можна взяти кредит для утеплення своїх помешкань, яке обладнання використовувати задля економії», – наголосив пан Юргіс.
Євроделегат зазначив, що в цій сфері є, цитуємо, «суперможливості задля запровадження європейських інвестицій».

Делегат Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова приділила увагу темі культурної та просвітницької співпраці Кіровоградщини з Євросоюзом. Зокрема, вона зазначила, що Кіровоградщина є однією з найактивніших молодих учасників Євроклубу – форми організації молоді, що сприяє творчій реалізації її членів, залученню молоді до участі в європейських ініціативах, інформуванню з питань європейської інтеграції, громадянській освіті та громадській діяльності молоді.

Пані Вікторія обговорила з Сергієм Коваленком майбутню співпрацю регіону з Представництвом ЄС в Україні саме в галузі європросвітництва. Заступник голови ОДА наголосив, що поширювати методичні матеріали та запроваджувати просвітницькі програми варто не тільки в Кіровограді, а і серед громад області, зокрема, в районних та сільських бібліотеках.

«Я просив би, щоб наступні семінари ми провели вже не в місті Кіровограді, а для бібліотекарів найменших населених пунктів області. Зараз, в умовах децентралізації, ми маємо підтримати саме сільські культурні заклади, аби громади області мали достатньо інформації щодо європейських перспектив і переваг», – звернувся до євроделегатів Сергій Коваленко.

Також, заступник голови Кіровоградської ОДА обговорив з делегатами Представництва ЄС в Україні майбутні дії щодо підтримки малого та середнього бізнесу. Всі зійшлися на думці, що це є надзвичайно важливою темою, адже переважна більшість підприємств області є представниками саме середньої та малої ланки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар