У Кіровограді рятувальники влаштували дошкільнятам «Безпечну мандрівку» (ФОТО)

Цими днями у школах та дитячих садках Кіровоградщини триває Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Форми та методи навчання різноманітні – від виховних годин до пізнавальних акцій за участі рятувальників.

Так у ДНЗ №37 «Ластівка», що в обласному центрі працівники Служби порятунку провели для дітей гру-змагання «Безпечна мандрівка». На першій зупинці дошкільнята наввипередки відгадували загадки та продовжували віршовані вислови про безпеку малюків. На другій – кожен маленький учасник уявив себе рятувальником на чергуванні і тренувався швидко та правильно одягати протигаз.

Допомагали  малюкам у випробуваннях гості з пожежно-рятувальної служби. Рухливі змагання чергувалися із завданнями на кмітливість, тому діти активно включилися у гру. Під час подорожі вихованці «Ластівки» дізналися які предмети безпечні, а які – ні. Знають вже малюки й чому небезпечно брати до рук сірники, або іграшки, які знайшли на вулиці.

На завершення мандрівки рятувальники побажали дітям слухатись батьків та вихователів, бути уважними і завжди берегти себе від небезпеки. Вихователі отримали від гостей застережні листівки, пам’ятки та брошури, якими зможуть користуватись для навчання дошкільнят.

Такі заходи проводяться Управлінням ДСНС спільно з освітянами та мають на меті навчити молодше покоління правильно діяти у екстремальних ситуаціях та й загалом не допускати небезпеку у своє життя.

За матеріалами прес-служби У ДСНС в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар