Демобілізовані воїни АТО знайшли себе в аграрному бізнесі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Перетворення демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції на активних суб’єктів ринку праці й прискорення процесу їхньої реінтеграції в систему реальних трудових відносин – один з основоположних напрямків діяльності державної служби зайнятості. З цією метою громадянам даної категорії надається спектр різнопланових соціальних послуг, у тому числі й сприяння в організації власного бізнесу.

Наприклад, Віктор Ж. та Петро Д., повернувшись із зони проведення АТО, стикнулися з проблемою працевлаштування, вирішити яку самостійно їм не вдалося, саме тому вони звернулися до Ульяновського районного центру зайнятості. Перебуваючи на обліку, шукачі роботи активно сприяли власній зайнятості – відвідували різнопланові заходи, у т. ч. і семінари «Як розпочати власний бізнес» та «Від бізнес-ідеї до власної справи», під час яких отримали чимало корисної інформації щодо започаткування власної справи.

УльяновкаПерспектива стати підприємцями зацікавила молодих людей, бо, за їхніми словами, власний бізнес – шлях до фінансової стабільності та впевненості в завтрашньому дні. Обираючи сферу діяльності, хлопці на вагаючись вирішили, що хочуть працювати на землі, адже народились та виросли в одному із сіл Ульяновського району. Віктор Ж., маючи земельні паї, запланував займатися вирощуванням сільськогосподарських культур, а Петро Д. – овочів та розсади в теплицях.

Використовуючи здобуті під час вищезазначених заходів знання, майбутні підприємці розробили й успішно захистили бізнес-плани, а згодом почали їх реалізовувати. Одноразову допомогу для організації власної справи хлопці використали для придбання необхідної техніки та устаткування. Колишні безробітні наполегливо йдуть до своєї мети – успішного бізнесу. Вони впевнені, що докладаючи максимум зусиль для реалізації справи, результат не змусить себе довго чекати.

За матеріалами Обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар