Кіровоградська СБУ спіймала підприємця, який торгував “прослушкою” (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Спецслужбовцями спецслужбовцями управління Служби безпеки  України в Кіровоградській області припинено протиправну кіровоградського підприємця, котрий організував канал ввезення в Україну та збут спеціальних технічних засобів, призначених для отримання негласного аудіо- та відеоконтролю тощо.

Серед вилученого обладнання були знайдені мініатюрні відеокамери і закамуфльовані під авторучки мікрофони, годинники з функціями негласного аудіо-відео запису, спеціальні технічні засоби – GPS/SMS/GPRS Tracker.

Вказані засоби, у випадку потрапляння до рук зловмисників та шахраїв, дають їм змогу отримувати аудіо та відео інформацію і вказують до метра місцезнаходження автомобіля чи то людини, допомагають зловмиснику контролювати, що відбувається навкруги об’єкта зацікавленості. Таким чином попит на зазначені засоби у «горе-підприємця» ставав чимдалі більшим, що дало йому навіть змогу відкрити в мережі власний Інтернет магазин.

З метою недопущення «Уотергейтського скандалу», Ленінським районним судом м. Кіровограда,  вказану особу – підприємця, було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.359 КК України та призначено покарання у вигляді чималого штрафу. Доля негласних засобів отримання інформації на суму близько 50 тис. гривен також цілком прогнозована – спецслужбою їх вилучено із незаконного обігу.

Отож, як бачимо, проблема існує не лише з доморощеними шахраями, які вчиняють злочини з використанням сучасних технологій. Втім, хочу застерегти підприємливих «шпигунів»: правоохоронці й надалі будуть удосконалювати протиправну діяльність у даному напрямку. Буде злочин – буде й покарання.

Загалом у поточному році спецслужбовцями управління Служби безпеки  України в Кіровоградській області виявлено декілька злочинів, скоєних з використанням спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Прес-група УСБУ в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар