У поточному році медицина Кіровоградщини отримала більше 100 млн грн

У 2015 році на обласну медицину спрямовано більше 100 млн грн. Про це заступник голови ОДА Сергій Коваленко повідомив під час засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації – повідомляє прес-служба КОДА.

За словами Сергія Коваленка, у нинішньому році на придбання обладнання та на ремонти в обласних лікувальних закладах, за рахунок різних джерел фінансування, було виділено чималу суму – 103 млн грн. Зокрема, на ремонт однієї лише обласної дитячої лікарні у цьому році було виділено 49 млн. грн.

Стосовно питання щодо підвищення заробітної плати, то як сказав посадовець, на ці цілі з обласного бюджету додатково було виділено 14,3 млн грн – для виплати зарплат освітянам та медичним працівникам. “Відтепер, і медична, і освітня галузі по всій області забезпечені фінансовим ресурсом, необхідним для виплати підвищеної заробітної плати”, – наголосив посадовець.

Сергій Коваленко повідомив медичним працівникам області ще одну приємну новину: вже найближчим часом у Кіровограді запрацює один із факультетів Донецького національного медичного університету.

“На сьогодні у нашій області гостро бракує кваліфікованих медичних спеціалістів, зокрема, існує 1300 вакансій лікарів і це при тому, що щорічно до області прибуває максимум 130 молодих лікарів. Саме тому, оновлення медичного персоналу є для нас надзвичайно важливим. Тим більше, що сьогодні у медичних закладах області працює 30% лікарів пенсійного віку та 20% медпрацівників передпенсійного віку. Ми повинні подбати про належне кадрове забезпечення медичної галузі”, – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар