Кіровоград: ведучий «Свободи слова» розповів про мир по цей бік екрану (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 3 листопада, у залі для викладачів та науковців бібліотеки КДПУ ім. В. Винниченка відбулась зустріч з відомим журналістом і ведучим суспільно-політичного ток-шоу «Свобода слова» Андрієм Куликовим та волонтером, одним з організаторів Кіровоградського Євромайдану, Олексієм Цокаловим.

За словами організатора заходу, кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України КДПУ ім. В. Винниченка Проскурової Світлани Володимирівни, метою заходу стала можливість живого спілкування студентів з майстром своєї справи, об’єктивним журналістом, який бачив на власні очі події на сході України та внутрішню «політичну кухню» нашої держави.

Андрій Куликов був у Донецьку та Маріуполі під час найбільшого безладу – навесні 2014 року.

«Головне не втікати і не накидатись на жителів окупованих територій. При спілкуванні з ними необхідно почекати кілька хвилин, дати усвідомити собі і їм, що у вас можуть бути різні позиції. Тільки тоді можлива нормальна розмова. Але хвилин за 10, обов’язково з’явиться якийсь провокатор і увесь цикл залучення до нормального спілкування доведеться повторювати знову», – розповідає журналіст.

Як говорить ведучий «Свободи слова», зараз є проблема у ставленні до переселенців. Але люди чомусь забувають, що коли у Донецьку тільки почали захоплювати приміщення облдержадміністрації, над Харківською ОДА вже декілька днів майорів російський прапор. «Коли історики аналізуватимуть торішню, або й нинішню, ситуацію,– коментує Андрій Куликов, – нехай віддають належне тим людям, які виходили багатотисячними мітингами на підтримку України у Донецьку, і до цього часу залишаються там».

Телеведучий говорить, що йому дуже не хотілося б повторення поширеної у радянські часи схеми, коли при прийомі на роботу чи навчання у адміністрації цікавились: “Чи ви або хтось із ваших родичів перебували на окупованих територіях під час війни?». І це навіть через 40 років після закінчення війни.

Олексій Цокалов вважає, що через інформаційну війну і різне сприйняття слів і виразів, нам доведеться «зшивати» Україну. «Поки сонце зійде – роса очі виїсть», так говорили наші предки. Тому, на мою думку, необхідно не чекати якихось подій, а робити кроки назустріч» , – говорить волонтер.

На думку журналіста Куликова, в Україні забагато телебачення. Так, у Франції усього 6 телеканалів (один спільно з Німеччиною), у Великобританії – 7,  у Німеччині – 5. А в Україні – 16 загальнонаціональних телеканалів. І жоден з них не виживає на «чистий» прибуток від реклами. Гроші надходять від політиків чи власників телеканалів (що іноді одне й те саме). Тому журналіст вважає, що офіційна влада має якнайменше втручатись до інформаційного середовища.

Підсумовуючи зустріч Андрій Куликов повернувся до питання про необхідні, на його думку, кроки вперед:

«Леонід Кравчук говорив, що сяде за стіл переговорів з самим дияволом, якщо буде переконаний у своїй перемозі. Я ж вважаю, що у нинішній ситуації за стіл переговорів  з дияволом необхідно сідати навіть тоді, коли наша перемога під сумнівом. Чи взагалі, коли ми завідома знаємо, що програємо. Але переговори мають бути».

Катерина Білоконь, Перша Електронна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар