Кіровоградщина: недоношена донечка військовослужбовця потребує допомоги

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вони стояли в Широкіно. Постійно були під обстіром. Під час так званого “перемирря” ударною хвилею Руслана відкинуло. У Дніпропетровському госпіталі дали мазь і відпустили додому на Кіровоградщину. Вдома військовому ставало все гріше.

37-річний Руслан Дорунда був призваний під час п’ятої хвилі мобілізації.  При розподілі Руслан потрапив до Першого батальйону морської піхоти 36-ї групи. Під час одного з обстрілів у день, так званого, перемирря Руслана  відкинуло ударною хвилею і він упав на спину.

Тоді травмованого військового доправили у госпіталь до Дніпропетровська. “Особливого лікування не було, зробили рентген, томографію, дали мазь. І відпустили додому”, – розповідає знам’янський волонтер Наталя, яка опікувалась військовим ще за часів його служби.

Вдома, у Новороманівці Знам’янського району, йому ставало гірше. До того ж чоловіку треба було піклуватись про вагітну дружину Оксану.

“Він пробув тиждень вдома. Звонить: “Наталя Миколаївна, мені дуже погано. Стає все гірше. Болить. Не можу ходить. Допоможіть хоч паличку знайти”, – переказує волонтер слова Руслана.

“У нас тут є атовець Саша. Він – інвалід. Після тяжкого поранення ходить із паличкою. І він мав запасну. Хлопці Спілки Учасників АТО Знам’янщини відразу зреагували. Сіли в машину і поїхали до нього”, – каже Наталя. – Хлопці казали, що подружжя живе у дуже старій хаті, у маленькому селі, яке нараховує не більше десятка будинків”.

Волонтери купили знеболювальних, передали трохи грошей. Але всі фінанси вже тоді йшли на ще не народжене маля. Зараз військовому діагностують тріщини ребер, хребта, пошкоджені органи. Руслан відмовлявся залишатись у госпіталі. Боявся залишити вагітну дружину саму.

Кілька днів тому Оксані стало зле і її відвезли до обласного центру. Лікарям не вдалось зберегти вагітності, тому маля народилось недоношеним. 1 листопада громадянська дружина військового Оксана народила 8-місячну доньку вагою 1 кг 400 г. Наразі вони знаходяться в перинатальному центрі Кіровограда.

Днями учасники Спілки привезли його до міста, але до дитини лікарі не пустили. Побачив лише дружину. І те тільки завдяки друзям зі Спілки учасників АТО, адже родина наразі не має грошей навіть на квиток Новороманівка-Кіровоград. Дитя потребує медикаментозної підтримки. Руслану необхідне лікування і реабілітація. До того ж, родина була не готова до народження донечки – вони не мають ні одягу для немовляти, ні речей першої необхідності.

Руслан був на службі, поки його дружина носила під серцем їх донечку. Через травму під час обстрілу військовий повернувся додому. А рідні стіни зустріли його бідністю та проблемами. Родина потребує нашої допомоги.

Номер картки на ім’я Руслана Дорунди

5168 7573 0066 8300

За додатковою інформацією звертатися в Координаційний центр волонтерів «Майдану»: м.Знам’янка вул.Жовтнева, 45 тел 2-21-39.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар