Як на Кіровоградщині ярмаркували (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На вихідних в Олександрії вирував ярмарок,  на якому, враховуючи побажання і потреби городян, близько 30 особистих селянських та фермерських господарств району  представили хороший асортимент продукції.

За доступною ціною до свого столу олександрійці могли запастися на зиму овочами, придбати борошно, крупи, цукор, мед, олію, м’ясну, ковбасну та рибну продукцію й іншу провізію.

Так, наприклад,  кілограм свинини тут коштував від 55 до 70 грн., сало – 40грн/кг, жива риба – 30-35 грн/кг, літр олії – 22 грн, цукор – 14 грн/кг, гречка – 22 грн./кг,  борошно – 4,7 грн – 7 грн/кг, яблука – 7-9 грн./кг, хліб – 4-5 грн за буханець. Найбільші черги створювались поблизу прилавків, де торгували цукром, олією та борошном.

Окрім продуктів сільгоспвиробники торгують також і саджанцями та насінням, а майстри та умільці народної справи дивують сувенірною продукцією та всілякими поробками.

 Серед постійних учасників ярмарку варто відзначити ТОВ «УкрАгроКом», Олександрійський цукровий завод, ТОВ «Колос», ТОВ «Агросвіт», ТОВ «Агро-Степ», СВК ім. Фрунзе, ФГ «Південне», ФГ «Олександрівське», Олександрійський центральний ринок, ФОП «С. Вялих» та інші.

Одна з переваг проведення таких заходів – це змога безпосереднім малим та середнім сільськогосподарським товаровиробникам якомога швидше, в обхід посередників, реалізувати вироблену продукцію, а споживачам придбати продовольчі товари за цінами виробника.

Долучилися до суботнього ярмарку й активісти Координаційного центру волонтерів спільно зі студентами Олександрійського педагогічного коледжу ім. В.О. Сухомлинського. І влаштували для городян справжнє свято «Україна – це ми». Переодягнуті в яскраві костюми студенти демонстрували олександрійцям аквагрим, аніме, інсталяцію з пластикових кришечок та вражали присутніх іншими приємними сюрпризами.

Тривав на ярмарку і збір коштів, продуктів, медикаментів та теплих речей для бійців АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар