У Піщаному Броді відкрили пам’ятну дошку на честь героя-земляка (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Піщаному Броді Добровеличківського району на приміщенні професійного аграрного ліцею встановили пам’ятну дошку солдату-кулеметнику 3-го окремого полку спеціального призначення Дмитру Рябому, який загинув у місті Свердловську Луганської області внаслідок мінометного обстрілу терористів. Дошка була виготовлена за кошти ліцею.

Дмитро народився 8 листопада 1992 року в Добровеличківці, вчився в Добровеличківській загальноосвітній школі-інтернаті, Піщанобрідському аграрному ліцеї, з 2012 по 2013 рік відслужив в армії, після строкової служби виявив бажання служити за контрактом в 3-му полку спецпризначення. Загинув 15 липня 2014 року під час мінометного обстрілу терористами українських позицій поблизу міста Краснодон, загалом тоді померло 9 вояків. У Дмитра залишилася мама.

????????????????????????????????????

Згадати свого випускника та відкрити дошку зібралися вчителі та учні ліцею, представники влади, громадськості та військовослужбовці.

Читайте також: Кіровоград: відходять у вічність Герої АТО (ФОТО)

«Ми повинні жити, любити, творити і за себе і за Дмитра. Людина живе доти, поки її пам’ятають. Не одне покоління наших учнів буде виховуватися такими ж патріотами, таким ж відчайдухами, як був Дмитро», – зазначила під час відкриття пам’ятної дошки директор ліцею Тетяна Ліщенюк.

«Ворог боїться успішних людей. Я бажаю вам бути професіоналами своєї справи, патріотами своєї Батьківщини. Вміти захищати себе, свою родину, свою державу. Схиляю голову перед молодим та красивим хлопцем, який прославив наш край, нашу Кіровоградщину. Хочу подякувати керівництву ліцею, його учням, усім, хто долучився до відкриття пам’ятної дошки», – сказала депутат Кіровоградської обласної ради Ірина Малик.

????????????????????????????????????

«Дуже приємно, що сьогодні в найкращому ліцеї України, поряд з навчальним процесом не забувають про своїх героїв, виховують патріотів. Ми повинні роботи все, щоб Україна процвітала», – наголосив голова Добровеличківської райради Сергій Хрущ.

Нагадаємо, 14 серпня 2014 року  за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни  Дмитро Рябий  нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Читайте також: Кіровоградські правоохоронці підтримують маму загиблого солдата

Поширити:

Залишити коментар:

коментар