9 активістів з Кіровоградщини просуватимуть “Енергію Євромайдану”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Запровадження курсів юридичної грамотності, відкриття банку обміну дитячих речей, спільне очищення місцевих річок та озер, створення центру громадської активності, проведення інформаційної кампанії щодо енергоефективності – ці та багато інших ідей запропонували учасники проекту «Енергія Євромайдану в малі громади Центральної України: унікальна навчальна програма для громадських активістів».

Завершився відбір учасників навчальної програми «Енергія Євромайдану в малі громади. Центр». Близько 80 громадських активістів з Центральної України зареєструвалися на тренінгову програму. Проект втілює ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за  підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Бажання взяти участь у навчальній програмі виявили мешканці багатьох населених пунктів з різних куточків України: смт.Добровеличківка, м.Світловодськ, м. Знам’янка (Кіровоградська обл.), м. Могилів-Подільський, с.Сигнал, м.Бар (Вінницька обл.), м.Умань, с.Чехівка, м.Корсунь-Шевченківський (Черкаська обл.), м. Кременчук, с. Погреби (Полатвська обл.) та багато інших.

Хоча проект поширюється лише на Вінницьку, Полтавську, Кіровоградську та Черкаську області, долучитися до нього виявили бажання також мешканці Одещини, Закарпаття, Житомирщини, Харківщини та Київщини.

Серед відібраних учасників 9 мешканців Кіровоградщини: Засядьвовк Роман (с. Бугове), Вельгун Наталія (м.Кіровоград), Вербовий Юрій (м. Бобринець), Боровська Анна (м.Світловодськ), Захарчук Тетяна (м. Знам’янка), Солопун Олена, Алєксандрова Наталія (смт. Добровеличківка), Козачок Тетяна (смт. Голованівськ), Чебану Артем (смт. Олександрівка)

Серед ідей, які хочуть реалізувати громадські активісти, – чимало цікавого та корисного: запровадження переробки сміття, використання альтернативних видів опалення, підвищення громадської активності, удосконалення місцевого краєзнавчого музею, забезпечення корисного дозвілля для молоді, створення банку обміну дитячих речей, створення центру громадської активності, очищення місцевих річок і озер, проведення курсів юридичної грамотності, створення молодіжного клубу і навіть створення національного природничого парку.

Кожен із зареєстрованих учасників прагне покращити життя в своєму населеному пункті.

«Надзвичайно рада, що з’явилась можливість для новостворених громадських організацій отримати досвід для ефективної роботи. Хочеться зробити наше місто передовим та процвітаючим, зручним для нашого проживання. Але знань, як залучати громаду не вистачає. Для обміну досвідом та ідеями, навчання методикам їх впровадження ми і хочемо взяти участь у цьому проекті», – зазначила учасниця проекту Кудимець Людмила з Вінниччини.

Є учасники, які вже активно працюють в новостворених громадських організаціях, а є й такі, які лише планують створення NGO і саме тому потребують навчання, як це зробити правильно та  швидко.

Учасники програми візьмуть участь у 2-денному навчальному семінарі, після якого з допомогою консультантів готуватимуть власні проекти. Підсумком проекту стане конференція, де учасники зможуть представити власні здобутки та поділитися досвідом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар