У кіровоградському обласному госпіталі пройшов семінар для священнослужителів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 20 жовтня, на базі Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни пройшов семінар для священнослужителів та представників релігійних громад  міста Кіровограда.  До організації семінару долучилися  фахівців Центру медико-психологічної реабілітацї КОМПАС та Кіровоградського відділення ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій».

«Метою цього семінару є не лише обговорення особливостей реабілітації військових та членів їх родин після довготривалого стресу війни. Одним із основних завдань стало в черговий раз об’єднати всіх спеціалістів, які в тій чи іншій мірі приймають участь у проведенні реабілітації наших військових», – зазначив головний лікар госпіталю Геннадій Сябренко.

«Ми вже проводили різного роду семінари для працівників Центру соціальних служб та Центру занятості, – зазначає Анна Колєва, психолог та керівник Центру КОМПАС. – Сьогодні у нас тематична зустріч з представниками релігійних громад та священослужителями різних конфесій, адже психологія і релігія  покликана вилікувати в першу чергу душу, тому в реабілітації учасників АТО робимо спільну справу».

Учасники семінару мали можливість ознайомитися з психологічним особливостями надання допомоги в період горювання. Цю тему на семінарі представила психолог-волонтер Наталія Потапенко, яка з перших днів трагічних подій на сході України бере активну участь у психологічній допомозі військовим та їх родинам.

Усі учасники семінару  дійшли висновку, що в роботі реабілітації військових роблять одну спільну справу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар