Кіровоградці заборгували за тепло майже 23 млн грн

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Cтаном на 15 жовтня 2015 року заборгованість споживачів – фізичних осіб (населення) складає 22,9 млн грн.

Про це Першій електронній повідомили в ДП “Кіровоградтепло”.

Як розповідають на підприємстві, оплата за спожитий газ автоматично здійснюється з рахунків підприємства із спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів за надані послуги теплопостачання. Стабільне проходження опалювального сезону 2015/2016 р. залежить від своєчасних розрахунків підприємства за спожитий природний газ та отримання лімітів газу для забезпечення роботи котельних у штатному режимі.

Несплата заборгованості за надані послуги централізованого опалення у встановлені чинним житлово-комунальним законодавством строки тягне за собою звернення підприємства до суду та винесення рішення про стягнення із споживача основної заборгованості, 3% річних, інфляційних втрат та витрат по сплаті судового збору, що значно збільшує суму заборгованості.

Після отримання виконавчих листів та судових наказів по стягненню заборгованості за послуги з централізованого опалення, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» працівниками ДВС здійснюються наступні заходи:

накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно з забороною його відчуження;
встановлення місця отримання заробітної плати , пенсії та звернення стягнення на них;
примусове вилучення майна для подальшої його реалізації.

При цьому додатково з боржників підприємства, справи яких знаходяться на примусовому виконанні в органах ДВС, стягується 10% від суми заборгованості в якості виконавчого збору, а також відшкодовуються витрати по здійсненню та веденню виконавчого провадження.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар