На Кіровоградщині активізувались сеператистські групи у соцмережах

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровоградській області напередодні місцевих виборів активізувалася діяльність сепаратистських груп у соцмережах.

Про це повідомляє УСБУ.

В умовах гібридної війни на Сході України, окупантська пропаганда активно поширюється усіма можливими способами, особливо через соцмережі. Завербовані  російським спецслужбами громадяни стають адміністраторами різноманітних сепаратистських груп і публікують матеріали, що спрямовані на дискредитацію будь-яких кроків влади.

«У різних областях України є вже низка судових вироків стосовно громадян, які  намагалися через російські соціальні мережі «ВКонтакте», «Одноклассники» вербувати громадян, переважно молодь, до участі в масових псевдопротестних акціях, підтримки бойовиків незаконних збройних формувань, поширення пропагандистських сепаратистських «агіток». Встановлено, що вони діяли за вказівками російських кураторів, у більшості випадків за матеріальну винагороду», – повідомляє УСБУ

Із початком виборчого процесу українськими спецслужбами отримано  інформацію про активізацію координаторів та учасників різного роду проросійських спільнот в соціальних мережах.

З метою запобігання вчинення злочинів, які віднесено до компетенції органів СБ України, а це насамперед ст.ст. 109, 110 та 258 КК України, Управління служби безпеки України в Кіровоградській області звертається до громадян нашого міста з проханням бути обачними у соціальних мережах, а також закликає відмовитись від вчинення протиправних дій і повідомляти на телефон гарячої лінії (522) 36-13-06 або на електронну адресу usbu_kvg@ssu.gov.ua  про антиукраїнські прояви в соцмережах для недопущення втягування громадян України в деструктивну діяльність на шкоду інтересам України.

Інформація УСБУ в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар