Куди пішли кошти медичної субвенції?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Громадські активісти розпочали моніторинг надходжень та використання коштів обласного бюджету в сфері охорони здоров’я. Досліджуючи витрати державної медичної субвенції на ремонтування та реконструкцію закладів охорони здоров’я в Кіровоградській області, активісти визначили який заклад отримав найбільшу суму за останні пів року. 

За офіційними даними, за період квітня-вересня 2015 року на проведення ремонтних робіт у закладах охорони здоров’я було витрачено 5604,7 тис. гривень. Зазначені кошти були розподілені між 7 медичними установами Кіровоградської області. Серед яких, 6 територіально знаходяться в місті Кіровоград. Найбільше коштів отримала Кіровоградська дитяча обласна лікарня – 2358,9 тис. грн, де і слід очікувати найбільшу модернізацію та реконструкцію. Найменша сума дісталась Кіровоградському обласному онкологічному диспансеру – 111,4 тис. грн.

Разом з тим, офіційні джерела, зокрема сайт Кіровоградської обласної державної адміністрації, механізмів виявлення пріоритетів при розподілі зазначених коштів не наводить.

Довідково. Громадський моніторинг раціонального витрачання коштів місцевих бюджетів в сфері медицини, здійснюється громадськими активістами, які виступили ініціаторами створення громадської експертної групи Департаменті охорони здоров’я Кіровоградської державної адміністрації. Експертна група займатиметься сприянням створенню на Кіровоградщині ефективної медицини, в тому числі через раціональне використання місцевих коштів.

Прес-служба Кіровоградського відділення “Всеукраїнської мережі ЛЖВ”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар