Правоохоронці розшукують рейдерів зі Злинки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Осіб, підозрюваних у вчиненні земельного шахрайства у селі Злинка (Маловисківський район), оголошено в розшук.

Про це сьогодні під час апаратної наради в ОДА оголосив перший заступник начальника УМВС – начальник слідчого управління Дем’ян Таршин – повідомив кореспондент Першої електронної газети.

Правоохоронець розповів, що станом на 12 жовтня  проведено 110 експертиз підроблених актів. На черзі перевірка ще 165 документів.  Експерти працюють  цілодобово.

Читайте також: Земельний конфлікт у Злинці: рейдери, блокпости і пошуки справедливості

Разом з тим до суду подано лише 8 позовів щодо скасування сфальсифікованих актів реєстрації на землю, хоча цим правом може скористатися 110 власників паїв. Ще 80 осіб, майнові права яких було порушено, досі не написали до УМВС відповідної заяви про розслідування їхніх справ і не звернулися до експертного відділу, щоб призначити перевірку актів реєстрації на оригінальність. За словами Дем’яна Таршина, деякі з цих людей просто живуть в інших областях.

Читайте також: Рейдерське захоплення землі у Злинці: депутати звертатимуться до Генпрокуратури і міністра МВС

Розгляд справи щодо земельного шахрайства у Злинці планується завершити  до кінця жовтня. Таку умову правоохоронцям поставив голова ОДА Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, навесні в Кіровограді було зареєстровано “клон” злинківського господарства ТОВ “Авангард”. Потім на початку червня з контори реального товариства зникли документи пайовиків, підготовлені для реєстрації договорів на обробіток землі (мова йде про понад 10 тис. га ріллі), а згодом частину з цих документів виявили в районному відділі Держкомзему. Рейдери встигли зареєструвати частину паїв на себе (там же – в Малій Висці) та оформити засіяні площі під заставу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар