Жителі Олександрійщини змайстрували для військових польову лазню (ФОТО)

Частинку домашнього тепла олександрійці передали в зону проведення антитерористичної операції, подарувавши солдатам пересувну польову баню. Лазню на колеса поставили за місяць. Запчастини, обладнання і гроші знайшли самотужки. Для цього спочатку розібрали старий неробочий автобус ПАЗ, а потім з нуля зібрали автобаню. Вже за кілька днів у ній митимуться солдати. Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Пересувна лазня працює на дровах. Вона оббита деревом, обладнана баком на 200 літрів води та буржуйкою. Має гарну роздягальню. Автобус під її облаштування та 8 тисяч гривень на повноцінне обладнання майстрам надав голова Олександрійської РДА Андрій Коломійцев. Будку під лазню подарував мешканець міста Олександр Місютін. До купи пересувну баню збирали жителі Войнівки (Олександрійський район), а це зокрема, Олександр Михайлик з синами – Максимом та Олександром і їхній односелець Петро Штефан.

Цими днями активні войнівські мастири спільно з волонтеркою Світланою Пальчук з «Союзу солдатських матерів» та Олександром Маковецьким «Допомога Армії» передали лазню бійцям 20-го запорізького батальйону тероборони. Дякуючи небайдужим жителям села її доукомплектували відрами, віниками, постільною білизною та продуктами. Працівники з сусіднього Приютівського дитсадка  передали солдатам подушки.

Треба сказати, що у користуванні автолазня дуже зручна і може працювати навіть під час переїзду. Вже за кілька днів її апробують. А тим часом олександрійські автомеханіки готові зібрати на фронт ще одну пересувну баню. Таку у них просять бійці 57 бригади.

Додам, що з початку цього року войнівські майстри подарували  солдатам три сході польові лазні. Отримали їх бійці 17-го, 34-го батальйонів та спецпризначенці з батальйону “Кіровоград”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар