Як на Кіровоградщині у закладах освіти економлять бюджетні кошти

У закладах освіти з метою економії бюджетних коштів переносять канікули, відключають опалювальні площі від тепломережі, встановлюють теплозберігаючі вікна. Про це сьогодні, 6 жовтня, під час наради в КОДА розповів директор департаменту освіти і науки Володимир Таборанський – повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Зокрема, у 33 школах замінили звичайні вікна на пластикові. Вартість – майже 5 млн грн. Ще 6 закладів перевели на альтернативний вид палива. До кінця року планується перевести ще 17. Тож тепер від газу загалом відмовились 58 навчально-виховних закладів.

У Знамянському, Новоархангельському та Олександрійському районах у 8-ми закладах буде скорочено опалювальні площі, шляхом відключення від системи тих приміщень, які не використовуються. Йдеться передусім про малокомплектні школи. При цьому економія складе 452 тис. грн.

Деякі райони вдалися до перенесення канікул, щоб зекономити на опаленні. У Новоархангельському і Ульяновському районах їх перенесли з 26 жовтня на 2 листопада. У Кіровоградському, Новомиргородському, Онуфріївському районах і місті Знам’янка вирішили об’єднати осінні і зимові канікули. Тож тут діти відпочиватимуть лише взимку.

Щодо забезпечення освітніх закладів твердим паливом, то тут мінімальні показники демонструють Голованівський, Маловисківський і Олександрівський райони.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар