Торшер для домашнього кабінету: стильне і практичне рішення

Зі словом «торшер» у більшості виникають асоціації з затишком та умиротворенням. Однак існують сучасні моделі пристроїв, які підходять і для роботи. В магазині чи на сайті, де продають освітлювальне обладнання, можна обрати торшер, котрий успішно замінить собою традиційну настільну лампу, і підкреслить смаки власника кабінету.

Які моделі торшерів підійдуть для кабінету?

Торшер замість настільної лампи – це не тільки оригінальний, але й раціональний підхід до освітлення кабінету. На відміну від останньої, він не займає місця на робочому столі. Крім цього, пристрій можна без проблем переносити з місця на місце – наприклад, до зручного дивана, коли хочеться зробити паузу в роботі і почитати газету чи зайнятись іншою розслаблюючою справою.

Оптимальними варіантами для кабінету можуть стати:

  • Моделі на рухомому штативі, які з вигляду подібні на настільні лампи. У них можна регулювати висоту, спрямованість і кут світла;
  • Екземпляри з двома лампочками, одна з яких прикрита абажуром для розсіяного світла, а інша дає спрямований потік світла в потрібну сторону.
  • Торшери з діммером – регулятором яскравості. У деяких сучасних моделях електронний діммер здатен не тільки затемняти лампу чи робити її яскравішою: можна задавати автоматичне вмикання і вимикання за таймером чи іншою програмою, дистанційно керувати пристроєм за допомогою інфрачервоного або радіоканалу.

Краще, щоб лампочки давали м’яке світло, близьке до природного – так очі будуть менше напружуватись, відповідно, і втомлюватись.

Естетична сторона: специфіка вибору дизайну

Дизайн обирається за смаком власника кабінету, однак доцільніше, щоб вигляд світильника був лаконічним, щоб не відволікати від роботи і не спричиняти складнощів при перенесенні. В цілому, обстановка кабінету не передбачає еклектики: всі деталі інтер’єру мають гармоніювати між собою. Тому «зовнішність» торшера потрібно підбирати в залежності від загального стилю. Так, для кабінету, виконаного в класичному стилі, підійдуть строгі, але при цьому «статусні» торшери. Хай-тек вимагає чітких та лаконічних форм. А  в лофт, популярний серед людей креативних спеціальностей, чудово впишуться прості, дещо «грубуваті», однак при цьому функціональні, світильники.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар