Як зміниться український ринок праці у 2020 році

© jobhelp.center

Аналіз українського ринку праці і світових тенденцій показує, що найближчим часом найбільша кількість вакансій буде з’являтися для фахівців з продажу та менеджерів по роботі з клієнтами, розробників програмного забезпечення та інших IT-спеціалістів, маркетологів і PR-менеджерів. Ці співробітники потрібні практично в будь-якій компанії і будь-якій галузі.

Про це Першій електронній газеті повідомили експерти hh.ua|grc.

Водночас варто виокремити найдефіцитніших фахівців. Це представники робітничих професій, інсталятори, сервісні інженери, автослюсарі. Претендентів на такі вакансії дуже мало – часто на одну вакансію припадає менше одного резюме, згідно з аналізом бази hh.ua|grc.

Загалом у 2019 році збільшилася частка таких профсфер, як «IT», «Маркетинг», «Адміністративний персонал», «Бухгалтерія», «Банки». А в «Продажах» і «Робочому персоналі» активність, порівняно з іншими профсферами, дещо зменшилася.

У питанні зарплатної політики варто відзначити нерівномірність розвитку профсфер. Наприклад, станом на кінець 2019 року в деяких профсферах зарплати зросли за рік на 20-30% (IT, адміністративний персонал, транспорт і логістика), а в деяких – залишилися на рівні січня 2019 року (юриспруденція), показали незначну (в межах 3%) або негативну динаміку (домашній персонал, мистецтво, ЗМІ).

Серед основних чинників, які визначатимуть розвиток ринку праці у 2020 році, можемо зазначити про імовірність чергової хвилі міграції українців, у Німеччину зокрема. Так, німецькі роботодавці найбільше зацікавлені у розробниках та тестувальниках ПЗ, працівниках виробництв, робітничому та медичному персоналі.

Читайте також: У Кропивницькому триває набір патрульних

Поширити:

Залишити коментар:

коментар