На Prometheus стартував другий онлайн-курс про децентралізацію

© Prometheus

Сьогодні, 31 жовтня, на освітній платформі Prometheus стартував другий онлайн-курс “Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку”, автором якого є директор з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук.

Про це Першій електронній газеті повідомила координаторка соціальних медіа програми DOBRE Ольга Ткаченко.

Новий курс є логічним продовженням спільної роботи, започаткованої ще два роки тому. У 2017 році Український кризовий медіа-центр ініціював створення навчального курсу про реформу місцевого самоврядування у рамках програми USAID DOBRE. “Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку” – це новий курс на тему організації місцевого самоврядування, який розповідає про поєднання теорії з практикою, реальні історії інноваційних рішень, що з’явились в різних територіальних громадах в процесі реформи.

“Ідея нового курсу спрямована на те, що ми відходимо від патерналізму (всі нам винні: держава винна, уряд, президент). Адже тепер у нас є інструмент, яким ми можемо скористатися і активно розвиватися. Час думати про себе самим, докладати свої зусилля відповідно до нових можливостей і змінювати життя у громадах”.

У двох курсах подібна лише одна лекція – про перебіг децентралізації, головні досягнення. Далі автор подає простий і логічний алгоритм: що треба робити, пояснює, які органи сьогодні реалізують повноваження і які особливості їхньої діяльності в умовах децентралізованої України.

Основні теми курсу:

  • Децентралізації в Україні: від ідеї до реалізації
  • Конституційна основа адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування в Україні, базове законодавство та особливості його застосування в умовах змін
  • Повноваження та способи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування
  • Формування місцевої політики у громаді
  • Місцева ідентичність
  • Співробітництво територіальних громад, можливості та особливості
  • Перспектива завершення реформи

af7928aa47a03d68a68173d1d845bb7e.png

Як працює онлайн-курс?

Для ефективного проходження у курсі використано різні технології. Відеолекції мають додаткові матеріали у вигляді презентацій та текстів. Після проходження лекції та її переосмислення слухач проходить тест, перевіряє засвоєний матеріал. Таким чином, за словами Анатолія Ткачука, знання перетворюються в навички, які можна застосувати. Також на платформі Prometheus є форум, де слухачі можуть поспілкуватися між собою та поставити запитання автору курсу.
Після успішного опанування всіх тем та складання тестів, слухачі отримають сертифікати.

Для кого цей курс?

Курс розраховано на депутатів місцевих рад, працівників органів місцевого самоврядування, місцевих активістів, політично активних громадян, що планують на наступних виборах балотуватись у депутати місцевих рад, студентів, що планують працювати в органах місцевого самоврядування.

Детальніше про курс дивіться тут.
Зареєструватися на курс можна тут.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар