Кіровоградобленерго дасть винагороду за інформацію про крадіїв електроенергії

Коли наприкінці липня до розташованого у селі Козацькому Петрівського району підприємства із виготовлення харчових продуктів з плановою перевіркою навідалися інспектори району електричних мереж, на них з кулаками накинулися власники цеху. Причиною агресії стало виявлення працівниками РЕМ приладу, який блокував роботу лічильника електричної енергії. «Кіровоградобленерго» розгорнуло масштабну боротьбу з такими крадіями і оголосило про винагороду за будь-яку інформацію про них.

Про це Першій електронній газеті повідомив прес-секретар ПрАТ «Кіровоградобленерго» Сергій Богомільчук.

Використання високочастотних генераторів є одним із найпоширеніших способів крадіжок електричної енергії у великих обсягах. Переважно ці прилади встановлюють підприємці, які таким чином хочуть «зекономити» електроенергію у своєму цеху, магазині, готелі, сауні, аптеці. Трапляються також випадки їх застосування побутовими споживачами.

Окрім завдання збитків енергетичній компанії, подібні установки серйозно шкодять здоров’ю не лише тих, хто їх використовує, а й людям, які не відаючи цього, проживають чи працюють у зоні електромагнітного випромінювання високої частоти. Захворювання серцево-судинної та нервової систем, зміни в крові, катаракта, зниження кров’яного тиску, підвищена втомлюваність, дратівливість, головний біль… Це лише незначний перелік діагнозів, які загрожують тим, хто знаходиться в радіусі дії приладу. А радіус цей може сягати до півкілометра і залежить від того, яку потужність генератора виставить його користувач.

Додатковими «бонусами» є нестабільна робота оргтехніки, побутових електроприладів, засобів зв’язку, охоронних систем. Були випадки, коли у припаркованих поблизу автомобілів відмовлялася працювати сигналізація.

Підприємці та власники помешкань, які заради власної наживи встановлюють такі прилади, грубо нехтують не лише нормами законодавства (до речі, їхні дії підпадають не тільки під статтю 188-1 ККУ «Викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання», якою передбачено позбавлення волі до трьох років), а й елементарними нормами людського співіснування. Фактично, їм плювати на всіх, вони заробляють, а ви хворійте, потерпайте від побутових негараздів. В цивілізованому суспільстві немає місця такій поведінці.

В підрозділах товариства проводиться постійна робота із запобігання крадіжок електроенергії. Зокрема, для виявлення генераторів електромагнітного випромінювання високої частоти застосовуються спеціальні прилади.

Адміністрація ПрАТ «Кіровоградобленерго» звертається до мешканців області із закликом повідомляти як про факти використання підприємцями чи побутовими споживачами високочастотних генераторів, так і про інші випадки крадіжок електричної енергії. Винагорода та анонімність гарантовані!

Телефони оперативного чергового служби захисту економіки ПрАТ «Кіровоградобленерго»: (0522) 35-82-31, (067) 520-40-79 (цілодобово).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар