Глодоси і Новомиколаївка об’єднуються в ОТГ

© pixabay.com

Учора, 6 серпня, відбулися сесії Глодоської та Новомиколаївської сільських рад Новоукраїнського району щодо прийняття остаточного рішення про об’єднання в територіальну громаду з адміністративним центром в селі Глодоси. Депутати сільрад одноголосно прийняли рішення про об’єднання.

Про це  йдеться на сайті Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, інформує Перша електронна газета.

«Вітаємо ще одну громаду, що утворилась на Кіровоградщині. Прийнявши рішення про об’єднання, територія взяла на себе відповідальність про розвиток об’єднаної територіальної громади та майбутнє своїх мешканців. Ці сільські ради зважились на об’єднання, а це значить, що у системі нового адміністративно-територіального устрою будуть визначені як громада і отримають всі переваги та нові повноваження ОТГ, а такожперейдуть на прямі відносини з Держбюджетом. Додам, що фахівці Кіровоградського ЦРМС зі свого боку й надалі підтримуватимуть громаду у її перших кроках», – зазначив Олег Яременко, директор Кіровоградського ЦРМС.

Нагадаємо, що сільські ради вже отримали позитивні висновки Кіровоградської ОДА про відповідність усіх рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад Конституції та законам України. Залишився ще один крок – направити документи до ЦВК та очікувати призначення перших виборів в Глодоській ОТГ.

Нагадаємо, Злинська ОТГ шукає інвестора для сонячної електростанції.

Читайте також: У Бобринецькій ОТГ відбувся незвичний кіновечір

Поширити:

Залишити коментар:

коментар