У літніх таборах Кіровоградщини з дітьми працюють іноземці

© GoCamp

Волонтери з 70 країн світу прилетiли до українських міст і сіл за власний рахунок. Два тижні вони вчать українських школярів іноземним мовам, а також розвивають навички критичного мислення, креативності, толерантності та лідерства під час літніх таборів GoCamp. У Кропивницькому цього літа волонтерами стали жителі Великобританії, США, Угорщини, Данії, Алжиру, Китаю, Лівії, Ірландії, Ізраїлю, Франції, Канади, Іспанії, Іраку, Вірменії, Туреччини, Фінляндії, Єгипту, Чехії, Азербайджану та Нідерландів.

Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі GoCamp.

За останні чотири роки до України приїхало більше 900 волонтерів з усього світу, кожен з яких має свою особисту історію і причину волонтерити саме тут. Це і представники діаспори, і студенти, які хочуть відкрити для себе нову країну. Суспільна робота волонтерів, вчителів, команди GoGlobal та ключових партнерів дає свої результати, адже вже 144 000 українських дітей стали випускниками цієї програми.

В Україні іноземці переважно працюють у віддалених селах чи містах по всій країні. Мешканці сільської місцевості часто бачать іноземця вперше, тому волонтери вмить стають місцевими зірками. Ділячись своїми враженнями, волонтери говорять, що стільки уваги до себе вони ще не мали.

“Тут я справжня зірка, всі зі мною вітаються і хочуть сфотографуватися ” – говорить волонтер із Британії  Джед Хезерінгтон.

b146a14649905a095dc6117a22d25459.jpg

Ключова задача волонтера полягає у спілкуванні іноземною мовою зі школярами — англійською, німецькою чи французькою. Вони знайомлять дітей із культурою своєї країни, традиціями та елементами побуту.

Наймолодші діти в таборах GoCamp знайомляться зі світом тварин. Для дітей середніх класів передбачена програма, яка допомагає розвивати креативність – від основ образотворчого мистецтва до азів стріт-арту. Старшокласники розвивають підприємницький хист та працюють над прототипами мобільних додатків, які вирішують певні соціальні проблеми. Для дітей це можливість розвинути лідерські навички.

У невеликих містах та селах діє програма “Школа — серце громади”, яка перетворює освітній заклад на хаб — вчитель, волонтер та школярі втілюють в життя проекти для покращення умов життя в громаді. Ця програма була розроблена GoGlobal разом з ключовим партнером – агроіндустріальним холдингом МХП, аби привчити дітей дбати про своє село, місто і навіть країну.

a9c802250b030c0e68726264af73a945.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар