Андрій Райкович доручив перевірити законність встановлення “квасових” кіосків

Кіоск на вул. Велика Пермська

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив управлінню торгівлі перевірити законність встановлення “квасових” кіосків, про які “Перша електронна газета” писала минулого тижня.

Очільник міста повідомив про це під час понеділкової наради, пишуть на офіційному сайті міськради.

“Перевірте паспорти прив’язки та всі необхідні документи. Під особливою увагою мають бути абсолютно всі місця їхнього розташування. Все має бути законно з оформленням належних документів і сертифікатів якості продукції”, – звернувся Андрій Райкович до представників управління торгівлі та побутового обслуговування населення.

Нагадаємо, на вулицях Кропивницького знову “повиростали” незаконні “квасові” кіоски. Знайомі нашим читачам по минулорічним публікаціям жовті будки “Квас, мохіто, лимонад” цього року трансформувалися у більші споруди. Їх встановили по всьому місту, не маючи на це жодних дозвільних документів.

Нашій редакції вдалося нарахувати 7 ларьків “Pin Tak” Квас, мохіто, лимонад” на вулицях:

  • Велика Пермська (напроти маг. Пермський);
  • Яновського (на перетині з вул. Комарова);
  • Євгена Тельнова (напроти автовокзалу №2);
  • Кропивницького (біля Полтавського ринку);
  • Беляєва (біля Файно-маркета);
  • Холодноярська (біля пам’ятника на честь визволення Кіровограда від нацистів);
  • на перехресті вул. Академіка Тамма і Євгена Тельнова.

Це ті кіоски, які нашій редакції вдалося побачити на власні очі. Після публікації цього матеріалу кропивничани з різних мікрорайонів міста повідомили про ще декілька нових “квасових” кіосків. Тому їх на території Кропивницького значно більше.

Згідно із “Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності”, затвердженого наказом Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 244 від 21.10.2011, ці кіоски повністю відповідають визначенню “тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності” –  одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

У цьому ж “Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності” чітко вказано: підставою для  розміщення тимчасової споруди є паспорт прив’язки, який видає управління архітектури.

За інформацією начальника управління архітектури Вадима Мездріна, жодного паспорту прив’язки на такі споруди його відомство не видавало.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар