Проект “Баба Єлька” отримав статус ГО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
© Олександр Майоров

18 квітня активісти фольклорно-етнографічного проекту “Баба Єлька” офіційно зареєстрували одноіменну громадську організацію, що не має статусу юридичної особи. За словами етно-волонтерок, поява ГО  – це новий етап, який тільки підсилює і утверджує наміри їхньої команди  – знайти, зберегти і передати наступним поколінням найдавніші українські автентичні пісні, які ще співають у селах Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

«Ми починали працювати як ініціативна група і після створення громадської організації правила нашої командної роботи не зміняться  – як і раніше, за підтримки «Нової газети», ми будемо їздити в експедиції областю і робити свою роботу. Ідея створення ГО виникла паралельно з пошуком приміщення для нашого музею  – насамперед, саме для цього нам потрібен офіційний статус», – розповіла журналістка і голова ГО Інна Тільнова.

Нагадаємо, «Баба Єлька» – фольклорно-етнографічний проект, заснований кропивничанками Світланою Булановою (етно-виконавиця), Інною Тільновою (журналістка і редакторка «Нової газети») та Вікторією Семененко (журналістка, піарниця). За 8 місяців існування проекту дівчата записали 247 оригінальних народних пісень у виконанні старожилів з різних куточків Кіровоградщини, а також їхні життєві історії, спогади про повсякденне життя українського села, страхіття Голодомору, війни, колективізації, розкуркулення та багато іншого.

0b50b6c28271433e2feb95b178288ff7.jpg
© Олександр Майоров

Цього року команда «Баби Єльки» отримала нагороду від «Суспільного мовлення» під час вручення відзнак «У фокусі доброти» в номінації «Відкриття року. Історія, культура».

Читайте також: Кіровоградщина побачить народну фотовиставку від “Баби Єльки”

6934600ad9e818a01922d72f5dc66c83.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар