Школярі у Помічній влаштували флешмоб на підтримку полонених українських моряків

© скріншот із відео

Учні шкіл Помічнянської об’єднаної територіальної громади влаштували флешмоб на підтримку українських моряків, яких наприкінці листопада 2018 року росіяни обстріляли і взяли в полон у Чорному морі. Підлітки записали відео, на якому мовою морських семафорних сигналів говорять: “Ми з вами”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Флешмоб влаштували біля стіни колишнього паровозного депо, побудованого у 1911 році.

“Ця стіна є символом незламності помічнянців. Взірцем мужності і незламності для всього українського народу є військові українські моряки. Віримо, Україна – переможе і наші герої незабаром повернуться додому”! – йдеться у підписі до відео.

Читайте також: Андрій П’ятов написав лист полоненим українським морякам


Нагадаємо, 25 листопада 2018 року 24-х українських моряків затримали під час спроби переходу українських кораблів з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. Росія, всупереч міждержавному договору та міжнародному морському праву, перекрила прохід через протоку і здійснила напад на українські судна.

27 і 28 листопада у Криму українських моряків засудили до двох місяців ув’язнення.

Серед полонених моряків є двоє уродженців Кіровоградщини Роман Мокряк та Андрій Артеменко.

Андрій Артеменко та Роман Мокряк

Проти українських моряків фабрикують правопорушення передбачене частиною 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону), за яке “світить” 6 років колонії.

Роман Мокряк відмовився відповідати на питання співробітників російської ФСБ і «зізнаватися» на відео у злочинах, які він не скоював. А згодом заявив слідству, що вимагає поводитися із моряками, як із військовополоненим. Наш земляк вимагає звільнити членів екіпажу катера “Бердянськ”, адже лише він, як командир, несе відповідальність за усі події на борту корабля, а моряки виконували його наказ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар