На місці будівництва храму ПЦУ у Кропивницькому закладуть капсулу

У суботу, 13 квітня, о 10:30 по вулиці Євгена Маланюка (за АТБ) у Кропивницькому відбудеться Чин заснування церкви святих апостолів Петра і Павла, під час якого у фундамент майбутнього храму закладуть капсулу.

Про це йдеться на сайті парафії, повідомляє Перша електронна газета.

Очолить відправу керуючий Кропивницькою єпархією Православної Церкви України єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Містян запрошують на спільну молитву.

Нагадаємо, минулого року почали зведення фундаменту майбутнього храму. Як повідомив протоієрей Іван Шубин, наступним етапом буде зведення монолітних стін підвального приміщення та його перекриття залізобетонними плитами.

Реквізити на пожертви для відбудови Петропавлівського храму:

Релігійна громада УПЦ КП
парафія святих апостолів Петра і Павла

Код ЄДРПОУ: 37168380, р/р 26006052916529,

МФО: 323583 у ПАТ КБ «ПриватБанк»

638ce0329e9870958e58edba2341b08f.jpg

Читайте також: У Помічній почали будувати храм Православної Церкви України

Довідка:

Перша згадка про церкву святих Петра і Павла на теренах Кропивницького(тоді Єлісаветград, – авт.) датується 15 жовтня 1774 року, як новозбудована на цвинтарному місці. Про це йдеться в історичній довідці старшого наукового співробітника відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Костянтина Шляхового. Церква була дерев’яною, з дзвіницею та будинком священика і знаходилась біля цвинтаря.

У 1860 році за кошти купця Герасима Романченко поруч з дерев’яною заклали кам’яну Петропавлівську церкву. Освятили її за десять років вже після смерті благодійника. А у 1871 році храм було добудовано.

На той час роботи коштували 100 000 рублів.

Церква знаходилась на схід від переїзду через залізницю на Аджамську дорогу(зараз вул. Толстого на Некрасівці). Храм було знищено радянською владою під час антирелігійної кампанії 1930-х років . Нині на цьому місці знаходиться Полтавський муніципальний ринок, що по вул. Маланюка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар