Завтра у Кропивницькому вперше виїдуть на маршрут нові тролейбуси з автономним ходом

Завтра, 27 лютого, у Кропивницькому вперше на маршрут виїдуть автономні тролейбуси. Вони їздитимуть на маршруті №5 за схемою “101-1 мікрорайон – залізничний вокзал”.

Про це Першій електронній газеті повідомив директор КП “Електротранс” Олександр Луценко.

“Завтра на маршрут виїдуть 4 тролейбуси. Час виїзду першої машини – 5:30, останньої – 23:00. Інтервал між ними буде 30 хв.

Маршрут протяжністю 20 км 400 м, тролейбус з автономним ходом долатиме за 1 год 40 хв”, – розповів керівник транспортного підприємства.

Також Олександр Луценко розповів, що рухатимуться “автономні” тролейбуси на маршруті №5 за такою схемою:

  • 101-й мікрорайон – автовокзал №2 – вул. Яновського – вул. Садова – вул. Велика Пеpмська – вул. Велика Перспективна – пpосп. Винниченка – вул. Вокзальна – залізничний вокзал.
  • У зворотньому напрямку: залізничний вокзал – вул. Вокзальна –  пpосп. Винниченка – вул. Велика Перспективна – вул. Соборна – вул. Євгена Тельнова – 101-й мікрорайон.

Тобто, на шляху із залізничного вокзалу тролейбуси №5 не їхатимуть через мікрорайон Шкільний і вул. Яновського.

Ділянку шляху вулицями Яновського, Садова та Велика Пеpмська тролейбуси долатимуть на акумуляторному автономному ходу.

Докладний графік руху тролейбусів на маршруті №5 дивіться за посиланням.

Нагадаємо, у Кропивницький придбали 5 тролейбусів із автономним ходом Дніпро Т-203. Це 12-метровий низькопідлоговий тролейбус, який виготовляється на заводі МАЗ в Білорусі. Із 2017 року комплектується (збирається) в Україні, на Південному машинобудівному заводі в місті Дніпро.

Ці тролейбуси мають загальну пасажиромісткість 107 пасажирів, сидячих – 31 пасажир.

Дніпро Т-203 має опцію автономного ходу до 20 км від літій-іонної батареї. Час зарядки від контактної мережі становить до 40 хвилин.

Для зручності пасажирів на інвалідних візках наявний відкидний пандус який розташований на середніх дверях (відкидається лише вручну).

Такі тролейбуси курсують у Дніпрі, Краматорську, Рівному та Чернівцях.

У Кропивницький ці транспортні засоби придбали на умовах фінансового лізингу у співпраці із ПриватБанком. Вартість одного тролейбуса – 7,5 млн грн. Кошти банку міська влада повинна виплатити протягом 3-х років. До моменту погашення усієї суми угоди, банк є власником цих тролейбусів, і передав їх КП “Електротранс” для експлуатації.

Придбали тролейбуси з автономним ходом у ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН”, яке уже має історію крупних торговельних операцій із КП “Електротранс”.

У 2017 році кропивницьке комунальне підприємство за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало у цієї фірми 20 нових великогабаритних автобусів МАЗ 103 486, а у березні 2018 року ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” виграло тендер і продало у Кропивницький ще 10 автобусів середньої пасажиромісткості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар