Президентська кампанія-2019: які порушення розслідує поліція Кіровоградщини

© pixabay.com

Із початку передвиборної кампанії до органів поліції Кіровоградщини надійшло 71 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Нині триває розслідування за двома фактами у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за матеріалами управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області.

За 30 фактами складено 37 адміністративних протоколів, 33 з яких направлено до районних судів для прийняття рішення (6 закрито, у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення).

Продовжується проведення перевірки за 13 фактами, ще за 26 – не встановлено наявності складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, в обласному центрі та Маловисківському районі громадяни звернулися до поліції з повідомленнями про спробу підкупу виборців.

Нагадаємо, Служба безпеки України закликає мешканців та гостей Кіровоградщини бути пильними і повідомляти про підривну діяльність ворожих спецслужб у передвиборчий період.

Із початку виборчої кампанії на Кіровоградщині у поліцію від спостерігачів ОПОРИ надійшли 23 заяви про імовірне порушення законодавства на виборах Президента України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар