Районні пожежно-рятувальні частини Кіровоградщини отримали нову спецтехніку

© kr-admin.gov.ua

Автопарки Благовіщенського, Новгородківського, Вільшанського та Олександрійського підрозділів Управління ДСНС України в області поповнилися новими пожежно-рятувальними автомобілями на базі шасі МАЗ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту ОДА.

Ключі від нового спецтранспорту керівникам зазначених пожежно-рятувальних частин вручили голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова облради Олександр Чорноіваненко та начальник Управління ДСНС України в області Віталій Миронюк під час наради з підсумків діяльності у сфері цивільного захисту за 2018 рік.

f63f3a1cb5d9553bb8216f9b1ad76ff1.jpg
© kr-admin.gov.ua 

Нові автомобілі, придбані за кошти державного бюджету, будуть використовуватись для захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, для їх ліквідації і запобігання виникненню.

За словами Віталія Миронюка, 4 пожежні автоцистерни АЦ-4-60 (530927)-515М було передано обласному управлінню від ДСНС України у січні цього року. Як зазначив посадовець, це не просто пожежні, а пожежно-рятувальні автомобілі нового зразка – забезпечені необхідним обладнанням, зокрема, тепловізорами для визначення перебування людей у задимленому середовищі. Така техніка дуже добре себе зарекомендувала і в рятувальних операціях за погіршення погоди (під час переметів).

Розподіл нової техніки здійснено між тими територіями, де виникали проблеми на трасах під час ускладнених погодних умов через відсутність техніки підвищеної прохідності нового зразка.

Нині, за інформацією Віталія Миронюка, ситуація із забезпеченням спецтехнікою підрозділів ДСНС в області значно покращилася. За останні три роки в область систематично надходять нові пожежно-рятувальні автомобілі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар