Віце-прем’єр-міністр України похвалив Новоукраїнську ОТГ

Дорога до Новоукраїнки

Під час прес-конференції “Реформи NON-STOP. Масштаб змін” Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко відзначив кращі практики реалізації проектів у об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, навів приклад Новоукраїнської ОТГ.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

“Успіх у всіх громад різний: відновлення інфраструктури, розвиток освіти, невеличкі інвестпроекти, а хтось замахується на масштабні проекти. Дуже класно, що є громади, які обирають енергонезалежність, будують сонячні електростанції, розумно використовуючи земельний ресурс, використовують можливості біо- та вітроенергетики, зокрема, Новоукраїнська ОТГ. Також команда громади впроваджує Геоінформаційні системи обліку активів громади. Таких прикладів безліч по всій Україні. Ці успіхі різні, але разом це великий успіх всієї України і масштабність змін”, – підкреслив Геннадій Зубко.

Також він відзначив, що можливості і ресурси для розвитку громад, які надала реформа децентралізації, розпочата Президентом Петром Порошенком, в історії України ще не було.

“Децентралізація – це шлях України до Європи, це нова європейська якість життя. Рубікон перейдено, дороги назад нема, ревізія реформи неможлива. Нам вже вдалося сформувати менеджмент нової якості. Вже 62% населення України проживає в 876 ОТГ.

За його словами, у 2018 році надходження до місцевих бюджетів, завдяки децентралізації, склали 234 млрд грн, бюджети ОТГ – 21 млрд грн.

Нагадаємо, Голова Новоукраїнської ОТГ може стати “Людиною року”.

Зазначимо, що Новоукраїнська громада увійшла до двомовного збірника “Історії успіху”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар