На Кіровоградщині запрацювала чергова новозбудована сільська амбулаторія

© kr-admin.gov.ua

В смт Єлизаветградка Олександрівського району завершили будівництво та оснащення нової сучасної амбулаторії. Це одна із десяти типових амбулаторій, які збудовані на Кіровоградщині у рамках президентської ініціативи “Сільська медицина”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

© kr-admin.gov.ua

На завершальному етапі будівництво ще 8 амбулаторій на Кіровоградщині.

Нагадаємо, саме на Кіровоградщині за програмою Президента побудували перші дві сільські амбулаторії в Україні – в Протопопівці та Панчевому.

З роботою закладу ознайомилися голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та голова Олександрівської райдержадміністрації Ольга Борота.

Керівництво області та району поспілкувались з медичним персоналом, а також оглянули кабінети амбулаторії та житло лікаря. Побаченим залишились задоволені, адже в приміщенні створено комфортні і затишні умови як для пацієнтів, так і медиків.

© kr-admin.gov.ua

На будівництво амбулаторії загалом витрачено більше 5,6 мільйонів гривень (частка державного фінансування 4,7 млн. грн., місцеві бюджети – 624 тис. грн). Будувала фірма ТОВ “АРКОБУДМОНТАЖ”.

Амбулаторія укомплектована лікарями та медичними працівниками. У кабінетах нові меблі та сучасне обладнання. Як і передбачає програма “Сільська медицина”, заклад отримав сучасний автомобіль “Renault Duster”, що придбано за кошти державного бюджету. Вартість службового транспорту – півмільйона гривень.

Сучасне медичне обслуговування у Єлисаветграці отримуватимуть понад п’ять тисяч осіб із Михайлівки, Підлісного, Ясинового, Букварки та Лісового.

Оглянувши лікувальний заклад, голова облдержадміністрації повідомив, що протягом 2018-2019 років за державною програмою в області буде збудовано 18 нових амбулаторій.

Нагадаємо, на Кіровоградщині уже працюють 10 новозбудованих амбулаторій.

Керівник області також анонсував один із важливих цьогорічних проектів в охороні здоров’я.

“Маємо намір об’єднати заклади у селах, районах і містах в єдину систему медичних послуг, поєднавши їх із Єдиним координаційним центром екстреної медичної допомоги. Мова йде про єдиний інформаційний простір для лікаря і пацієнта”, – підкреслив Сергій Кузьменко.

© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
© kr-admin.gov.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар