Райкович вибачився перед сім’ями АТОвців за спробу відмінити безоплатне харчування дітей

Сьогодні, 14 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович вибачився перед сім’ями кропивницьких АТОвців за те, що їхніх дітей намагалися позбавити пільги на харчування у школах та дитсадках.

Про це очільник Кропивницького сказав під час традиційної понеділкової апаратної наради, інформує Перша електронна газета.

“Я прошу вибачення у батьків, що ми викликали у них хвилювання. Ми врегулюємо це питання. Думаю, депутати погодяться і ухвалять відповідне рішення.

Живемо і працюємо з поправкою на війну”, – заявив Андрій Райкович.

Міський голова звернувся до очільниці управління освіти Лариси Костенко із вимогою забезпечити безоплатне харчування дітей учасників АТО/ООС до кінця місяця, поки не ухвалене нове рішення щодо переліку пільгових категорій.

Нагадаємо, відповідно до рішень міськради та виконкому, у Кропивницькому діти діючих військових, які мають статус учасників бойових дій і брали участь в АТО, та демобілізованих АТОвців втратили право на безоплатне харчування своїх дітей у навчальних закладах. Пільгу залишили лише для дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти, потрапили в полон чи отримали інвалідність під час участі в АТО, а також для дітей померлих учасників антитерористичної операції. Чиновники пояснили свої дії нестачею коштів у бюджеті.

8 січня перед стінами кропивницького міськвиконкому мітингували учасники АТО/ООС, дружини військових та активісти. Декілька сотень містян вимагали від влади переглянути рішення, яким частину дітей АТОвців позбавили безоплатного харчування у закладах освіти. Мітингувальники зібрали підписи під зверненням до міського голови і передали його в канцелярію виконкому. Також обурені члени сімей військових мали розмову із начальницею управління освіти та виступили на засіданні виконавчого комітету міськради.

10 січня з’явилася інформація, що дітям учасників АТО/ООС повернуть пільгове харчування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар