44 спортсмени з Кіровоградщини отримуватимуть обласні стипендії

© Google Sites

Цього року 44 спортсмени з Кіровоградщини отримуватимуть обласні стипендії. Таке рішення прийняла комісія з відбору претендентів на призначення стипендій для спортсменів Кіровоградської області – переможців та призерів Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітніх Універсіад, чемпіонатів світу, Європи та України.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

У складі майбутніх стипендіатів – 20 спортсменів бейсбольної команди, яка у 2018 році вже 23 раз стала чемпіоном України, та 12 людей із інвалідністю, котрі здобули перемоги і призові місця на чемпіонатах Європи та України. Серед них – добре відомі не лише в нашій країні, а й за її межами чемпіони та призери Дефлімпійських і Паралімпійських ігор Ірина Терещенко, Сергій Фомін, Олександр Костик, Дар’я Тарасенко, Анастасія Мисник, Ольга Свідерська, Андрій Деревінський та інші.

Найбільшу щомісячну виплату отримуватимуть протягом січня-грудня 2019 року легкоатлет Олег Дорощук, який виборов бронзову медаль на недавніх Юнацьких Олімпійських іграх в Аргентині, та плавець Андрій Деревінський – за перемогу у складі збірної України в змішаній естафеті комплексним плаванням на чемпіонаті Європи в Ірландії серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та фізичного розвитку.

Читайте також: Кропивницький журналіст отримав відзнаку Асоціації спортивних журналістів України

Це стосується і легкоатлетки Анастасії Мисник, яка здобула золоту медаль у штовханні ядра на чемпіонаті Європи (Франція) з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями розумового та фізичного розвитку.

Водночас на засіданні обласної комісії піднято питання про підвищення розмірів стипендій, оскільки з часу їх затвердження минуло більше шести років. Заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко повідомила, що такі зміни вже готуються.

Нагадаємо, кращі спортсмени і тренери Кропивницького отримали щорічні міські стипендії і матеріальне заохочення за високі спортивні досягнення на офіційних всеукраїнських і міжнародних змаганнях у 2018 році.

Читайте також: Скелелаз із Кропивницького став абсолютним чемпіоном України

6306db36c780f51060c7c03db902e179.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар